Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hesap Görmeden Cennete Gidecek Kişiler

Kur’an’ı Kerim’de belirtildiği gibi,

Kur’an’ı Kerim’de belirtildiği gibi, peygamberimiz Muhammed aleyhisselamın ümmeti içinde yer alan ehl-i sünnet itikadındaki müminlerin çoğu, hesap görmeden Cennet’e gireceklerdir.

Resulullah efendimiz şöyle buyurmuştur:

“Allah rızası için ve isteyerek namazını kılan, orucunu tutan, haccını yapan, zekâtını veren, hesapsız ve azapsız Cennete girer.”

İmanın ve İyiliklerin Mükâfatı

Kıyamet gününde, inciden yapılmış minberler üzerinde oturan, yüzleri nur gibi parlayan kişiler gözlemlenecek. Bu makamda bulunan zatlar, peygamberler ve şehitler dâhil birçok kimseyi kendilerine imrendirecek özelliklere sahiptir.

Bu demek oluyor ki, akrabalık gibi doğal bağlarının olmamasına rağmen, sadece Allah rızası için birbirini sevenler, peygamberimizin ifadesiyle ne mutlu bir topluluğa mensuptur.

Hesap Görmeden Cennete Gidecek Kişiler

Peygamber efendimiz, kıyamet gününde çeşitli sıkıntıların yaşanacağını bildirdiğinde, Eshab-ı kiram, bu sıkıntılardan kurtulmanın çaresini sormuşlardır.

Resulullah efendimiz bu konuda şu öğüdü verir:

“Dünyada âlimlerin eteğine yapışmaktır. Kıyamet günü Allahü teâlâ, âlimlerle zahidleri toplar. Zahidlerin Cennete girmelerini emreder. Zahidler Cennete gider. Âlimler kalır. Allahü teâlâ, âlimlere, buyurur ki: ‘Sizleri burada bırakmam, hapsetmek maksadıyla değildir. Zahidler, dünyada yalnız kendilerini düzeltmekle meşgul oldular. Ahirette de yalnız kendilerini bağışladım. Fakat sizler, dünyada kendinizden başka, diğer insanlarla da meşgul oldunuz, onlara kurtuluş yolunu gösterdiniz. Şimdi size uyanları da yanınıza alıp Cennete girin!’ Âlimler de arkadaşlarını alıp Cennete götürürler.”

Hesap sorulmadan Cennete gireceklerle ilgili birçok hadis-i şerif bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • “Cehennemlik 70 bin kişi Osman’ın şefaati ile hesap vermeden Cennete girecektir.”
  • “Günahlarını hatırlayıp ağlayan, hesap görmeden Cennete girer.”
  • “İlim öğrenen talebe, kocasına itaat eden kadın, ana-babasına iyilik eden evlat, Peygamberlerle beraber hesapsız olarak Cennete girer.”
  • “Helal olmak şartıyla, oruç tutup iftar eden, sahur yemeği yiyen ve Allah yolunda gözcülük eden kimselere yediklerinden dolayı hesap yoktur.”
  • “Kul, sahur, iftar ve dostları ile yediği yemekten mesul değildir.”

Hesap Görmeden Cennete Gidecek Kişiler

Her ne kadar herkese kıyamet gününde hesap sorulacak olsa da, imanın kuvveti ve yapılan iyiliklerin fazlalığı bazı kişilerin hesaplarını kolaylaştıracaktır.

Şehitler ve Eshab-ı kiram gibi özel insanların hesapları, basit bir sorgulamadan ibaret olacak ve onlar, sıkıntısız bir şekilde Cennet’e gideceklerdir.

“(Sen sahabeden misin, sen şehit misin?)” sorusuna “(Evet)” cevabıyla, hiçbir sıkıntı yaşamadan Cennet’e ulaşacaklardır.

Allah’a olan samimi imanları ve yaşamlarındaki güzellikler, hesapsız bir ödülle taçlanacaktır.