Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pençe-Kilit Operasyonu’nda 1 asker şehit oldu

Piyade Uzman Çavuş Samet

Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan

11 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen Pençe-Kilit Operasyonu’nda, teröristlerin düzenlediği taciz ve sızma girişimi sonucunda bir kahraman daha vatan uğruna şehit düştü.

MSB tarafından yapılan açıklamaya göre, Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan şehit olurken, bir diğer kahraman silah arkadaşımız da yaralanarak hastaneye sevk edildi.

MSB’den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaşanan acı olayı duyurdu. 11 Ocak’ta meydana gelen terör saldırısı sonucunda, Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın şehit olduğu ve bir askerin yaralandığı belirtildi.

Operasyonun devam ettiği vurgulanırken, yaşanan acı olayın derin üzüntüye neden olduğu ifade edildi.

Şehit Aslan’a Son Vefa

Yaşanan acı haberi, şehit Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın ailesine ulaştırmak için giden yetkililer, Kocaeli’deki ailesine şehadet haberini iletti.

Vali Seddar Yavuz, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal ve askeri yetkililer, şehidin babaevine Türk bayrakları asarak başsağlığı dileklerini iletti.

Vatanını Savunurken Şehit Düşen Kahraman

Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın evli olduğu ve Amasya’nın Taşova ilçesi Çakırsu köyünde defnedileceği belirtildi. Vali Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

“Ailesi ilimizde ikamet eden, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehit olan Mehmetçiğimiz Samet Aslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum. Şehidimiz, memleketi Amasya’da ebedi aleme uğurlanacaktır. Mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Bu acı olay, vatan savunmasında gösterdikleri fedakarlıkla bilinen kahramanlarımızın ardında bıraktığı derin boşluğu bir kez daha hatırlatıyor. Türk milleti, şehitlerini asla unutmayacak ve onların aziz hatıralarını daima yaşatacaktır.