Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meta, gençler için daha fazla uygunsuz içeriği kısıtlayacak

Meta şirketi, Facebook, Instagram

Meta şirketi, Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi olarak gençlere yönelik daha güvenli ve yaşlarına uygun bir deneyim sunmak amacıyla yeni önlemler alacağını duyurdu. Bu kapsamda, uygulamalarda bulunan uygunsuz içerikleri kısıtlamak için çeşitli güvenlik tedbirleri alınacak.

Meta tarafından yapılan açıklamada, genç kullanıcıların güvenli ve yaşlarına uygun bir çevrede vakit geçirebilmeleri için ek korumaların devreye alınacağı belirtildi. Bu korumaların gençlerin Instagram ve Facebook platformlarında karşılaştıkları içerik türlerine yönelik olduğu vurgulandı.

Açıklamada, gençleri ve ebeveynleri desteklemek adına geliştirilen 30’dan fazla araç ve kaynak olduğu ifade edildi. Bu araçlar arasında kuralları ihlal eden veya hassas içerikleri içeren politikalar ve teknolojilerin yanı sıra ergen gelişimi, psikolojisi ve ruh sağlığı uzmanlarıyla düzenli olarak danışıldığı bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca açıklamada, kullanıcıların “kendine zarar verme” veya “yeme bozuklukları” gibi içerikleri paylaştıklarında, ilgili uzman kuruluşların kaynaklarına yönlendirileceği belirtildi. Bu içeriklerin bulunmasının zorlaştırılması ve ilgili terimlerin arandığında çıkan sonuçların gizlenmesi gibi önlemlerin alındığı ifade edildi.

İçerik önerisi ayarları güncellendi

Yapılan açıklamada, bu güncellemelerin 18 yaşın altındaki gençlere öncelikli olarak sunulmaya başlandığı ve gelecek aylarda Instagram ve Facebook platformlarında tüm kullanıcılar için geçerli olacağı bilgisi paylaşıldı.

Gençlerin Instagram ve Facebook’taki içerik kontrolü ayarlarına dair yapılan açıklamada, otomatik olarak en kısıtlayıcı içerik kontrollerine yerleştirilme ve bu ayarın yeni kullanıcılardan ziyade mevcut kullanıcıları da kapsayacak şekilde genişletilmesi bilgisi verildi.

Son olarak, açıklamada söz konusu güncellemelerin gelecek haftalarda tüm kullanıcılara açılacağı duyuruldu.