Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tat Gıda satıldı, yeni sahipleri belli oldu

Koç Holding, Türkiye’nin önde

Koç Holding, Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden biri olan Tat Gıda Sanayi A.Ş.’nin büyük bir kısmını Memişoğlu Tarım Ürünleri’ne devrettiğini duyurdu. İşte detaylar!

Pay Alım Satım Sözleşmesi İmzalandı

Koç Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Koç Topluluğu şirketleri, Koç Ailesi Üyeleri ve Koç Topluluğu’na bağlı vakıfların sahip olduğu Tat Gıda Sanayi A.Ş. paylarının yüzde 49,04’ü ve 15 adet kurucu intifa senedi, Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi’ne satılmak üzere bir Pay Alım Satım Sözleşmesi imzaladı.

Sözleşmeye göre, Tat Gıda’daki yüzde 43,65’lik pay, 72 milyon 23 bin 649,13 dolar karşılığında Memişoğlu’na satılacak. Bu işlem, bağımsız denetimden geçmiş finansal tabloların net borç ve net işletme sermayesi tutarlarına göre uyarlamaya tabi olacak.

Devir Bedeli ve Detaylar

Tat Gıda paylarının devri için belirlenen toplam bedel ise kapanış uyarlamasına tabi olmak üzere 80 milyon 915 bin 335,72 dolar olarak belirlendi. Ayrıca, Tat Gıda’nın sahip olduğu Ram Dış Ticaret AŞ ve Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret AŞ payları da Koç Holding tarafından satın alınacak.

Devir işlemleri, Rekabet Kurumu’ndan izin alınması ve belirli kapanış koşullarının tamamlanması gibi aşamalara tabi olacak. Pay Alım Satım Sözleşmesi’nin imzalanmasından sonra, işlemlerin 3 ay içinde tamamlanması öngörülüyor, ancak tarafların bu süreyi 60 gün uzatma hakkı bulunuyor.

Tat Gıda’nın Geleceği

Tat Gıda’nın devriyle ilgili önemli bir gelişme de şirketin nihai ana ortağı Temel Ticaret ve Yatırım AŞ ile Memişoğlu arasında yapılan opsiyon sözleşmesi. Sözleşme, Tat Gıda sermayesinin yüzde 3,26’sına denk gelen payların Kapanış Tarihi’nden itibaren 6 aylık bir süre içinde Memişoğlu’na satma hakkını içeriyor. Konuyla ilgili önemli gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak.

Tat Gıda’nın bu devirle birlikte nasıl bir dönüşüm geçireceği ve yeni sahipleri olan Memişoğlu Tarım Ürünleri’nin stratejisi merakla bekleniyor.