Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Münafık ne demek? TDK sözlük anlamı nedir?

Münafık, İslam dinine mensup

Münafık, İslam dinine mensup gibi görünüp aslında inanmayan kişilere atfedilen bir terimdir. Sözleri ile davranışları arasında belirgin bir çelişki bulunan ve genellikle iki yüzlü davranan kişiler için kullanılır. Kelimenin kökü “nifak” olup, reddetmeyi ifade eder.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde münafık, “bir olguya inanmadığı halde inanıyormuş gibi davranan kimse” şeklinde tanımlanmaktadır. Nifak kelimesinin ek almış hali olan münafık, davranışlarıyla kuşku yaratan ve sorun çıkaran bir kişiyi ifade eder.

Münafık Kime Denir?

Münafık terimi, öncelikle İslam dini bağlamında, dini kuralları kabul etmiş gibi görünen ancak gerçekte bu inanca uymayan kişiler için kullanılır. Aynı zamanda günlük hayatta, insan ilişkilerinde kavgaya sebep olan, ara bozan ve ikiyüzlü davranan kişilere de yaygın bir şekilde atıfta bulunur.

Münafık Kelimesi Hangi Dilden Türkçeye Geçmiştir?

Münafık kelimesi, Arapça kökenli olup Türkçeye Arapça’dan geçmiştir. Türkçe’de yaygın olarak kullanılan ve Türkçeleştirilmiş bir terimdir.

Münafık Terim Anlamı Nedir?

Münafık terimi, İslam dini kavramları arasında yer alarak, dine uygun davranışlar sergilemeyen, çoğu zaman hileli ve ikiyüzlü tutumlar sergileyen kişileri ifade eder. Ancak zamanla bu terim, günlük konuşmalarda da davranışları ve sözleri bir olmayan kişilere yönelik genel bir tanımlamaya dönüşmüştür.