Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da pazarlarda son durum ne?

Havaların soğumasıyla birlikte kış

Havaların soğumasıyla birlikte kış sebze ve meyveleri pazarlarda tezgahları süslemeye başladı. Peki fiyatlar ne durumda?

Kütahya’da kurulan semt pazarlarında kış sebze ve meyveleri artık vatandaşların beğenisine sunuluyor. 

Kütahya Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Hakan Akdaş, pazarlardaki son durumu Ekspres Haber’e değerlendirdi. 

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden mandalinanın son günlerini yaşadığını aktaran Akdaş, portakalın tezgahlarda yerini almaya başladığını söyledi. 

Mandalina ve portakalın bu sene üretiminin yüksek olduğunu belirten Akdaş, “Bu yüzden iki meyvemiz de 10 liradan satışa sunuluyor. Aynı şekilde limon da bu sene bol ve 5 ila 10 lira arasında fiyatları değişiyor.” dedi. 

Kütahya’da pazarlarda son durum ne?

SEBZELER KAÇ LİRADAN ALICI BULUYOR?

Kış sebzelerinde ise havaların soğuk olması nedeniyle üretimin az olduğunu vurgulayan Akdaş, şöyle devam etti:

“Şu anda biberin fiyatı pazar yerinde 30-40 lira arası değişebiliyor. Domates son bir haftadır bayağı bir hareketli. Domatesin fiyatı da 20 liradan başlıyor 35 liraya kadar çıkıyor. Havalar ne kadar çok sıcak olursa üretim de o kadar bol oluyor ve fiyatlar biraz daha düşer.”

Kütahya’da pazarlarda son durum ne?

“FİYATLAR ATEŞ PAHASI DEĞİL”

Vatandaşların fiyatlarla ilgili bazen tepki gösterdiğini bildiren Akdaş, ancak insanların fiyat pahalılığının esnaftan kaynaklanmadığını bildiğini dile getirdi. 

Kütahya’da pazarlarda son durum ne?

Üretim ile fiyatın paralel ilerlediğini aktaran Akdaş, “Üretim az olursa fiyatlar da ister istemez yüksek oluyor. Şu an için pazarda fiyatlar yüksek değil. Mandalina ve portakal 10 liradan alıcı buluyor. Günümüzde bir bardak çay fiyatına bir kilo mandalina satıyoruz.” ifadelerini kullandı.