Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşlılara yaşlılık sigortası geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları (TİSK) Konfederasyonu tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda yaptığı açıklamada, hükümetin seçim vaatleri arasında yer alan yaşlılık sigortasının hayata geçirileceğini duyurdu.

“Yaşlılık sigortasını hayata geçireceğiz”

Bakan Işıkhan, konuşmasında işçi ve işverenin birlikte başardığı asgari ücret sürecine vurgu yaparak, Türkiye’deki sosyal güvenlik sistemine odaklandı. Dünya genelinde nüfusun yaşlandığını belirten Işıkhan, Türkiye’de 60-65 yaş aralığında hala aktif iş hayatında olan bireyler olduğuna dikkat çekti.

Yaşlanan nüfusun korunması adına yeni bir uygulama üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Işıkhan, şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlar genel sağlık sigortasına katkıda bulunarak sigorta hizmetinden faydalanıyorlar. Bu katkıyı ödeyemeyenlerden talepte bulunulmuyor. Türkiye’deki bu sağlık sistemi dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan bir olanak sunuyor. Yaşlılık sigortasını da hayata geçireceğiz. Gelecek için yaşlılarımızı korumak zorundayız. Her evde neredeyse bir yaşlı, bir engelli, bir hasta vatandaşımız var. Sosyal devlet mekanizmalarını hayata geçireceğiz. Bizim bu anlamda bir öngörü geliştirmemiz gerekiyor.”

“İstihdam devam edecek”

Bakan Işıkhan, deprem bölgesinde sadece konut yapılmakla kalmayıp istihdamı da sürdürmek adına çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayarak, şehir buluşmalarında yerel ihtiyaçların belirlendiğini ifade etti.

Ara eleman sorununa da değinen Bakan Işıkhan, ana mesleklerde önemli başarılar elde edildiğini ancak ara elemanda mesleki yeterlilik konusunda sorunların devam ettiğini dile getirdi. İşverenlerin ve işçilerin iş birliği içinde sorunları çözmek adına çaba harcadığını belirtti.

Gelecekteki Hedefler

Işıkhan, yatırımda Türkiye’nin öncü girişimlerini gerçekleştirmenin önemine vurgu yaparak, yeni reformları hayata geçirmek gerektiğini ifade etti. Tüketici gruplarının, derneklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının toplumsal yaşamda daha etkin bir rol oynaması gerektiğini vurgulayan Işıkhan, istihdamın artırılması için 5 milyon yeni istihdam sözü verdiklerini hatırlattı.

Yaşlılık sigortasıyla birlikte, yaşlı nüfusun sosyal güvencesinin artırılması hedefleniyor.