Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki ülke daha Schengen vizesine dahil oldu

Bulgaristan ve Romanya’nın 2007’de

Bulgaristan ve Romanya’nın 2007’de Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmalarının ardından, yıllardır bekledikleri Schengen bölgesine katılım hedeflerinde önemli bir gelişme kaydedildi.

AB Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre, üye ülkeler, Bulgaristan ve Romanya ile deniz ve hava yollarındaki sınır kontrollerini 31 Mart’tan itibaren kaldırmaya karar verdiler; ancak kara sınırlarında kontrolsüz girişler için yeni bir kararın gerektiği belirtildi.

Bulgaristan ve Romanya, Schengen’e katılım sürecinde en son Hollanda, Macaristan ve Avusturya’nın itirazlarıyla karşılaşmıştı.

Macaristan, TürkAkım boru hattı üzerinden gelen Rus doğal gazının transit geçiş ücretini artırmak isteyen Bulgaristan’ı uyarmış ve aksi takdirde Schengen bölgesine girişine engel olacağını belirtmişti. Bunun üzerine Sofya yönetimi, Rus gazına ek transit ücret getirme planından vazgeçmişti.

Uzun süredir göç ve yolsuzluk gibi sebeplerle Schengen’e katılımlarına direnen Hollanda, istediği şartların karşılanması üzerine aralık ortasında itirazını geri çekmişti.

Son olarak, Avusturya ile müzakerelere odaklanan Bulgaristan ve Romanya, 28 Aralık’ta deniz ve hava yoluyla katılım konusunda anlaşmaya vardıklarını, karadan katılım için ise müzakerelerin devam ettiğini açıkladı.

Schengen bölgesinde, Bulgaristan, Romanya, İrlanda ve Kıbrıs Rum kesimi dışındaki 23 AB üyesiyle Lihtenştayn, İzlanda, Norveç ve İsviçre’de genelde sınır kontrolleri bulunmamaktadır.