Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya Diyanet-Sen’den yılbaşı kutlamalarına tepki 

Yılbaşı kutlamalarının sosyal medya

Yılbaşı kutlamalarının sosyal medya ve farklı araçlarla Müslümanlara empoze edildiğini belirten Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Ülfet Balon, “Müslüman kimseye özenmez. Aksine diğer insanlara örnek olur.” dedi. 

Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Ülfet Balon, yılbaşı kutlamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Miladi takvime göre 2024’e sayılı günler kaldığını belirten Balon, yılbaşı ve noel kutlamalarının farklı şekillerde Müslümanlara empoze edilmeye çalışıldığını söyledi. 

Bu kutlamaların dini açıdan hoşgörülmediğini vurgulayan Balon, alkol, piyango, şans oyunlarının haram olduğunu aktardı. 

Kütahya Diyanet-Sen’den yılbaşı kutlamalarına tepki 

“Müslüman kimseye özenmez.” diyen Balon, “Bilakis Müslüman, ilmiyle, irfanıyla, yüksek ahlakıyla, yaşam şekliyle herkese örnek olur. Hristiyan adetlerinden olan bir kutlamayı bizlerin de onlara özenerek kutlaması onlar gibi davranmamız yasaklanmış bir durumdur. Kahir ekseriyeti Müslüman bir ülke olmamıza rağmen gittikçe artan yılbaşı kutlamalarının asıl tehlikeli yanı ise bunun alışkanlık haline gelmesi ve normal kabul edilmesidir.” dedi. 

“İSRAİL’İN VAHŞETİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”

7 Ekim’de başlayan İsrail’in Gazze’ye saldırılarının her geçen gün vahşetini artırarak devam ettiğini anlatan Balon, şöyle devam etti:

“Yıllardır Müslüman kanını dökmeye doyamayanlar son iki aydır Gazze’de örneği görülmemiş bir soykırım ve vahşete imza attılar. Neredeyse iki aydır aralıksız devam eden katliamlar sonucu bebek, çocuk, kadın, hasta, yaşlı 20 bine yakın masum öldürüldü. 

Kütahya Diyanet-Sen’den yılbaşı kutlamalarına tepki 

Buradan tüm insanlara bir çağrı yapıyorum: Gün zalim Firavun’un katliamlarına karşı çıkma günüdür. Nemrudlaşan Siyonist Netenyahu’nun yaktığı ateşi söndürme günüdür. Dünyanın “5’ten büyük” olduğunu gösterme günüdür.”