Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Irak’ta yerel seçimlerin sonuçları açıklandı

Başkent Bağdat’ta daha önce

Başkent Bağdat’ta daha önce açıklanan nihai olmayan sonuçlara göre bazı değişiklikler olduğu dikkati çekti.

Nihai olmayan sonuçlara göre, eski Meclis Başkanı Sünni lider Muhammed Halbusi’nin Takaddüm Partisi Bağdat’ta birinci sıradayken, nihai sonuçlara göre ise başkentte birinci sıraya eski Başbakanlardan Nuri el-Maliki’nin “Kanun Devleti Koalisyonu” yerleşti. Bu durumda Bağdat’ta Haşdi Şabi’nin siyasi uzantılarının yer aldığı ve Hadi el-Amiri’nin başını çektiği “Nebni İttifakı” ikinci, Takaddüm Partisi ise üçüncü sıraya yerleşti.

Kerkük’te Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) en yüksek oy alarak (5 sandalye) birinci sıradaki yerini korudu. Araplar Kerkük’te ikinci sırayı alırken, Birleşik Irak Türkmenleri Listesi ise biri erkek diğeri kadın iki meclis üyesiyle üçüncülüğünü sürdürdü. Kerkük’te KDP ise dördüncü sıradaki 2 sandalyeyle temsil edildi. Arapların toplam sandalye sayısı Kerkük’te 6 iken, Hristiyanlara ait “Babiliyyuni” seçim listesi de kotadan bir sandalye elde etti.

Enbar’da Halbusi’nin partisi birinci sıradaki konumunu sürdürdü.

Güney illeri Kadisiye, Necef, Babil, Zikar ve Meysan’da Nebni İttifakı, Haşdi Şabi’nin siyasi uzantılarını içererek birinci sıraya yerleşti. Kerbela kentinde ise “İbda Kerbela” adlı seçim listesi birinciliği korurken, Kanun Devleti Koalisyonu ikinci, Nebni İttifakı üçüncü oldu.

Güney kentlerinden Musenna’da ise Kanun Devleti Koalisyonu birinci çıktı, eski Başbakanlardan Haydar İbadi ile Şii siyasi ve dini lider Ammar Hekim’in başını çektiği Ulusal Güçler Birliği Koalisyonu ikinciliği, Nebni İttifakı da üçüncülüğü elde etti.

Basra’da Vali Esad İdani’nin ve Vasıt’ta mevcut Vali Muhammed Meyyahi’nin seçim listesi birinci sıradaki yerini korudu.

Salahaddin vilayetinde de eski Vali Ahmed Cuburi’nin liderliğindeki liste birinci sıradaki konumunu sürdürdü.

Doğudaki Diyala vilayetinde de mevcut vali Musenna Tamimi’nin desteklediği liste birinci sıradaki konumunu korurken, Takaddüm Partisi de ikinci sırada yer aldı.

Musul’da eski Musul Valisi Necim Cuburi’nin oğlu Muhannad Cuburi’nin liderliğindeki “Ninova Halkının” adlı liste birinciliği, KDP de ikinciliği sürdürdü.​​​​​​​