Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan duyurdu: Keyfi zam dönemi bitiyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, canlı yayında Türkiye’deki ekonomik ve ticaret gelişmeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulamalarına karşı mücadelede yeni adımları açıkladı.

Fahiş Fiyat Uyarısı ve Maliyet Odaklı Fiyatlandırma

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, işletmeleri fahiş fiyat uygulamalarına karşı uyararak, maliyetleri kurtaran fiyatın geçerli olması gerektiğini vurguladı. “Kendi bindiğiniz dalı kesmeyin” diyen Bolat, işletmelerin maliyetlere uygun fiyatlandırma yapmaları gerektiğini belirtti.

Yeni Etiket Yönetmeliği ve Fiyat Düşüşü

Bakan Bolat, yeni etiket yönetmeliğinin devreye girmesiyle birlikte, kafe, restoran, lokanta ve pastanelerde ürün isimleri ve fiyatlarının kapının girişinde yer alacağını açıkladı. Bu düzenlemenin, daha şeffaf bir alım-satım sürecini beraberinde getireceğini ifade eden Bolat, müşterilerin daha seçici hale gelmesi ve fiyatların giderek azalmasını beklediklerini dile getirdi.

Denetimlerin Artırılması ve Sektörel Fiyat Azalışları

Bakan Bolat, denetimlerin ve cezaların artırıldığını belirterek, özellikle otomotiv, mobilya ve market sektörlerinde ciddi fiyat azalışları gözlemlediklerini paylaştı. Bu sayede piyasanın normale döndüğünü ve istikrar kazandığını ifade etti.

İsrail İle Ticaret ve İhracat Gerilemesi

Bakan Bolat, İsrail ile yapılan ticarette yaşanan gerilemeye değindi. Filistinlilere giden ticaretin de İsrail adıyla geçtiğini belirten Bolat, bu ticaretin son 3 ayda yüzde 40 civarında azaldığını ve ithalatta yüzde 54 gerileme yaşandığını açıkladı.

Asgari Ücret ve Dengeli Yaklaşım

Asgari ücrete yönelik değerlendirmelerde bulunan Bolat, çalışanları enflasyona ezdirmeyecek, işverenler açısından maliyetleri bozmayacak bir rakamın belirleneceğini söyledi. Hükümetin dengeli ve makul bir asgari ücreti belirleme konusunda başarılı olacağını ifade etti.