Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsveç’in NATO Üyeliği TBMM Gündeminde

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu’nda bugün önemli bir gündem maddesi ele alınacak: İsveç’in NATO’ya katılım protokolünün onaylanması. Bu kritik konu, müttefik dayanışmasının bir parçası olma isteğiyle NATO üyeliğine aday olan İsveç’in Türkiye’den beklediği onayın TBMM’de tartışılmasını sağlayacak.

İsveç’in NATO Üyeliği Düzenlemesi Komisyonda

İsveç’in NATO üyeliğini resmileştirmek üzere hazırlanan protokol, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu’nda bugün görüşülecek. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un imzasıyla teklif haline getirilen protokol, 25 Ekim tarihinde TBMM Dışişleri Komisyonu’na havale edilmişti.

Genel Kurul Onayı Şart

Üyeliğin resmi olarak onaylanabilmesi için ise düzenlemenin TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilmesinin ardından TBMM Genel Kurulu’nda oylanması gerekiyor. Bu aşamada oylamaya katılanların yarısından bir fazlasının onayını almak zorunlu. İsveç’in NATO üyeliği sürecinin Türk parlamentosunda bu şekilde tamamlanması bekleniyor.

Erdoğan-Biden Görüşmesinde Öne Çıktı

İsveç’in NATO üyeliği konusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki son görüşmede de önemli bir yer tutmuştu. Erdoğan, Biden’ın kendisine F-16 savaş uçaklarının modernizasyonu ile İsveç’in NATO üyeliği sürecini eş zamanlı yürütme teklifini ilettiğini belirtmişti. Bu görüşme, İsveç’in NATO üyeliği konusunun Türk-ABD ilişkilerindeki gündemdeki yerini vurgulamıştı.