Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşar Okuyan Kimdir? Türk Siyasetinin Köklü İsimlerinden

Türk siyasetinin önemli figürlerinden

Türk siyasetinin önemli figürlerinden biri olan Yaşar Okuyan, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Geçirdiği iç kanamaya bağlı olarak yoğun bakıma alınan Okuyan entübe edilmiş ve yaşamını yitirmiştir. Bu üzücü olay, Türk siyasetine damga vuran bir ismin aramızdan ayrılmasıyla birlikte büyük bir boşluğu da beraberinde getirmiştir.

Yaşar Okuyan’ın Hayat Hikayesi

Yaşar Okuyan, aslen Rizeli olup 1949 yılında İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun olan Okuyan, 24 yıl boyunca çeşitli gazete ve haber ajanslarında muhabirlikten genel yayın müdürlüğüne kadar farklı görevlerde bulunmuştur.

1973 yılından itibaren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel İdare Kurulu üyeliği yapmış ve 1977’de MHP Genel Sekreter Yardımcısı olmuştur. 12 Eylül sonrasında yasaklı olduğu dönemin ardından 1987’de siyasete dönen Okuyan, Anavatan Partisi’nde 2002 yılına kadar Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeliği, genel başkan yardımcılığı ve genel sekreterlik gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Parlamentoda ve Hükümetteki Görevleri

Okuyan, 19. ve 20. Dönem Yalova Milletvekili olarak parlamentoda görev yapmıştır. Bülent Ecevit’in başbakan olduğu 57. Hükümette, yaklaşık üç buçuk yıl süreyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev almıştır. 2004 yılında Demokrat Türkiye Partisi’nin adını Hür Parti olarak değiştirerek partinin genel başkanlığını üstlenmiştir.

Akademik Kariyeri ve Özel Hayatı

Halihazırda Başkent Üniversitesi’nde “Emeklilik ve Sigorta Sistemleri” üzerine dersler veren Yaşar Okuyan, evli ve üç kız babasıdır. Türk siyasetine olan katkıları, uzun yıllar devam eden siyasi kariyeri ve akademik birikimiyle hafızalarda yaşayacak olan Yaşar Okuyan, Türkiye’nin kaybettiği önemli bir liderdir. Başta ailesi olmak üzere sevenlerine başsağlığı dileriz.