Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Doğalgaz yardımı ödeme tarihi

Doğalgaz yardımı ödeme tarihi 2023-2024 yılı için yeniden gündeme geldi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik verilen doğalgaz desteği ısıl harita baz alınarak belirlenen tutarlarla iki dönemde veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan maddi yardım miktarları 900 TL ile 2500 TL arasında değişmektedir.

Doğalgaz desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı ve 2023 doğalgaz yardımı tutarıyla ilgili detaylar merak konusu oldu. İşte detaylar…

Doğalgaz desteği ile ilgili aramalar, kış aylarının gelmesiyle birlikte hız kazandı. Ev ve iş yerlerindeki doğalgaz kullanımının artmasıyla birlikte, kullanıcılar “Doğalgaz desteği başladı mı?” ve “e-Devlet doğalgaz desteği başvuru ekranı” gibi konuları araştırmaktadırlar.

Peki, Doğalgaz desteği başvuru başladı mı 2024? e-Devlet doğalgaz yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte tarihler!

Doğalgaz Desteği Başvurusu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, doğalgaz desteğinin artırıldığını belirtti.

İhtiyaç sahiplerine yönelik doğal gaz tüketim desteğinin düzenli sosyal yardım programlarına dahil edildiğini ifade eden Erdoğan, yıllık ödeme miktarını 8 aylık dönem için 900 ila 2 bin 500 lira arasından 1500 ila 3 bin 500 liraya çıkardığını açıkladı.

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır

Doğalgaz desteği başvuruları, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yaparak başvurularını iletebilirler.

Doğalgaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi olan kişiler, PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilirler.

 

e-Devlet DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Doğalgaz Desteği Başvuru Şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilenDoğalgaz yardımıprogramından faydalanabilmek için başvuru sahibinin şu şartlara uyması gerekmektedir:

  • Türk vatandaşı olması,
  • e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması,
  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması ve ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi.

Bu şartları taşıyan bireyler, e-Devlet üzerinden yapacakları başvurularla doğalgaz desteği programından faydalanabilirler.