Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hindistan ve Norveç gemileri vuruldu

Kızıldeniz’deki ticaret yollarında Husi

Kızıldeniz’deki ticaret yollarında Husi tehdidi devam ediyor. Husiler, bu sefer Hint ve Norveç ticaret gemilerine saldırdılar.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, Kızıldeniz’de iki ticaret gemisine saldırı düzenlendi.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, Yemenli Husilerin bulunduğu bölgeden fırlatılan 4 insansız hava aracının düşürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, ilk saldırının Kızıldeniz’in güneyinde Husilerin bölgesinden fırlatılan iki balistik füze ile gerçekleştiği ifade edildi.

4 İHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırıda hiçbir geminin zarar görmediği belirtildi. Daha sonra, yerel saatle 15.00-20.00 arasında gerçekleştirilen ‘Refah Muhafızları Operasyonu’ kapsamında bölgede bulunan USS Laboon adlı savaş gemisinin, yine Yemenli Husilerin bölgesinden fırlatılan 4 İHA’yı başarıyla havada vurarak etkisiz hale getirdiği açıklandı.

CENTCOM, yerel saatle 20.00 sıralarında Norveç bandralı M/V BLAAMANEN adlı petrol tankerinin tek yönlü saldırı İHA’sı tarafından hedef alındığını ancak İHA’nın gemiyi ıskaladığını bildirdi. Hindistan bandralı M/V SAIBABA adlı petrol tankerinin ise İHA tarafından vurulduğu ancak gemide herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı paylaşıldı. CENTCOM, “USS Laboon bu saldırılardan gelen yardım çağrılarına yanıt vermiştir. Bu saldırılar, Husi militanları tarafından 17 Ekim’den bu yana ticari gemilere düzenlenen 14 ve 15’inci saldırılardır” açıklamasında bulundu.