Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soğuk hava bel fıtığını etkiliyor mu?

Soğuk hava birçok ağrıyı

Soğuk hava birçok ağrıyı ve rahatsızlığı beraberinde getirir. Peki, soğuk havalarda hangi fıtık azar? İşte cevabı…

Bel fıtığının öncelikli nedeni soğuk havadır. Beldeki dejenerasyon nedeniyle soğuk hava bu ağrıyı tetikler. Omurga sağlığımıza dikkat etmediğimiz takdirde bel fıtığı adeta azar ve ağrısı şiddetli olur.

Eklemler ilerleyen yaşla birlikte deforme olmaya başlar. Egzersiz yapmayan, fazla kilolu, ters hareketlerde bulunan ya da kireçlenmesi olan kişilerde kasların zayıflamasıyla sorunlar başlar. Soğuk hava da bu sorunun adeta tuzu biberi olur.

PEKİ SOĞUK HAVA BEL FITIĞINI TETİKLER Mİ?

Soğuk hava, doğrudan bel fıtığına neden olmaz; ancak bel fıtığını tetikleyebilir. Bel sağlığına dikkat etmeyen kişilerde, omurgadaki eklemlerde bulunan kaslar ve bağlar soğuk hava nedeniyle gerilebilir. Bu durum, kasların kısalması ve gücünü kaybetmesiyle sonuçlanarak bel fıtığını tetikleyebilir.

AĞRI VARSA NE YAPILMALI?

Ağrı olduğunda birçok kişi, hareketin doğru olduğunu düşünür. Ancak bu yanlıştır. Hareket, omurganın daha fazla stres altında kalmasına ve zorlanmasına neden olabilir. Bu nedenle, beliniz ağrıdığında kesinlikle hareket etmeyin. Bel ağrılarının yüzde 5’i bel fıtığıdır; unutmayın ve kaslarınızı güçlü tutun.