Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin 11 aylık turizm verileri belli oldu

Türkiye, eşsiz doğası, zengin

Türkiye, eşsiz doğası, zengin tarihi mirası ve kaliteli altyapısıyla yabancı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. 11 aylık turizm verileri açıklandı ve Türkiye, bu süreçte 52 milyon 742 bin 526 kişiyi ağırlayarak turizmde öne çıkan destinasyonlardan biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Türkiye’nin Turizmdeki Yükselişi

Koronavirüs pandemisi sonrasında turizm sektöründe hızlı bir toparlanma sürecine giren Türkiye, 2023 yılının 11 aylık diliminde kayda değer bir başarı elde etti. Hem doğal güzellikleri hem de tarihi zenginlikleriyle bilinen Türkiye, sadece yaz turizmiyle değil, aynı zamanda doğa ve tarih turizmiyle de önemli bir talep gördü.

Yabancı Ziyaretçilerde Artış

Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,82’lik bir artış yaşandı. Bu başarıda Rusya Federasyonu’nun yüzde 23,02’lik artışla en çok ziyaretçi gönderen ülke olması etkili oldu. Almanya ve İngiltere de sırasıyla yüzde 8,73 ve yüzde 12,44’lük artışlarla Türkiye’ye olan ilgilerini artırdılar.

En Çok Ziyaretçi Gönderen Ülkeler

Türkiye'nin 11 aylık turizm verileri belli oldu

Türkiye’ye kasım ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2 milyon 525 bin 345 olarak kaydedildi. Bu dönemde en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu birinci, Almanya ikinci, Bulgaristan üçüncü, İran dördüncü ve Gürcistan beşinci sırayı aldı.

Türkiye, 11 aylık turizm verileriyle kendisini bir turizm destinasyonu olarak kanıtlamaya devam ediyor. Zengin kültürel mirası, doğal güzellikleri ve sunduğu kaliteli hizmetlerle Türkiye, gelecek turizm sezonları için umut vaat ediyor.