Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mikro ihracat nedir?

Mikro İhracat, adından da

Mikro İhracat, adından da anlaşılacağı gibi yurt dışında satış yapmak isteyen bireyler için bir ticaret türüdür. Bu ticaret şekli, yurt dışındaki satışları kapsayan toplam tutarı on beş bin Euro’nun altında olan işlemleri içerir. Belirtilen bu tutar, genellikle tek seferde gerçekleştirilen bir satışın bedelini ifade eder.

Mikro ihracat şartları nelerdir?

Mikro İhracat, adından da anlaşılacağı üzere sınırlı çaplı bir ticaret modelidir. Bu nedenle, ürün gönderimi 300 kilogram ve toplam tutar ise 15.000 Euro ile sınırlıdır. Bu iki kriteri karşılamak koşuluyla, mikro ihracat gerçekleştirilebilir. Resmi süreçler hızlı ve kolayca tamamlanabilmektedir.

Mikro ihracat kimler yapabilir?

Mikro İhracat, herhangi bir kısıtlama olmaksızın birçok şirket tarafından gerçekleştirilebilecek bir ticaret modelidir. Belirli şartları karşılayan her işletme, mikro ihracat faaliyetlerini yürütebilir. Günümüzde teknolojinin sağladığı imkânlar sayesinde, bireysel olarak yurt dışına satış yapan şirket örneklerini sıkça görmekteyiz. 28 Temmuz 2022 tarihine kadar bu durum daha da yaygınlaşmıştır.

Mikro ihracat için üst sınır kaç kg’dır?

Mikro İhracat, Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) aracılığıyla gerçekleştirilen, 300 kilogram ağırlığı ve 15 bin avro değerini aşmayan, kesin ve ticari amaçlı yapılan, kısıtlamalara tabi olmayan ve özel bir rejimi gerektirmeyen ihracat işlemlerini ifade eder.

Mikro ihracat hangi ürünler?

Mikro İhracat kapsamında, 300 kilogram sınırını aşmadığı sürece giyim ürünleri, tasarım ürünleri, ev tekstili ürünleri, dekorasyon ürünleri, mobilya gibi çeşitli ürünleri yurt dışına satış yapmak mümkündür.