Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Konyalı John Wick” yöre diliyle Anadolu’yu tanıtıyor

Konya’nın sıcak atmosferinde, Hollywood’un

Konya’nın sıcak atmosferinde, Hollywood’un ünlü yıldızı Keanu Reeves’in ikonik karakteri “John Wick”e benzerliğiyle dikkat çeken beden eğitimi öğretmeni Ömer Aslan, şehrinin zengin kültürünü, lezzetlerini ve değerlerini yerel şivesiyle anlatıyor.

Karaman’da 10 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapan ve Konya’da yaşamını sürdüren 39 yaşındaki Aslan, John Wick benzerliğini 2021’de İstanbul’da gördüğü ilgi üzerine fark etti.

Eminönü’nde insanların fotoğraf çektirmek isteğiyle karşılaşan Aslan, yakındaki bir film setinde İranlı bir yönetmenin ilgisini çekince internet üzerinden araştırmalara başladı.

Konyalı John Wick

Keanu Reeves’e benzediğini fark eden Aslan’ın tarzı ve imajı zamanla John Wick karakterine dönüştü.

Çevresindekiler Aslan’a “Konyalı John Wick” demeye başladı.

Genellikle Konya ve Karaman’ın, zaman zaman seyahat ettiği diğer şehirlerin özelliklerini tanıtmak amacıyla yerel şivesiyle videolar çeken Aslan’ın paylaşımları, sosyal medyada da büyük ilgi görüyor.

“JOHN WICK’E KONYALI DUBLAJI YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORLAR”

Aslan, gördüğü ilgiden memnun olduğunu ve Konya şivesinden dolayı insanların kendisini yerel John Wick olarak tanıdığını belirtti

İlginç tepkilerle karşılaştığını ifade eden Aslan, “Genellikle insanlar, ‘Bu adam John Wick’e benziyor ama şive Konyalı. Acaba dublaj mı yapılıyor?’ şeklinde yorumlar yapıyor. Yurt dışından, Kanada’dan, Belçika’dan, Almanya’dan ulaşanlar oluyor.” şeklinde konuştu.

Konyalı John Wick

Kendisini gerçekten John Wick sananlar da çıktığına değinen Aslan, şöyle konuştu:

Bir seferinde ‘Ya abi dün senin filmini izledim. Çok harikasın. Fotoğraf çekinelim’ diyen birisi olmuştu. Ben ‘John Wick değilim, Konyalıyım’ desem de inandırıp izah edemedim. Başıma böyle enteresan olaylar da geliyor. Genelde, Antalya’da, Alanya’da, Mevlana Müzesi’nde, İstanbul’da, Galata Kulesi taraflarında turistler İngilizce sesleniyor. Sadece, John Wick ve Keanu Reeves’i anlıyorum. ‘Ben Türküm, Anadolulu, Konyalı John Wick’im’ diyorum. Çok fazla fotoğraf çektirmek isteyen oluyor.

Konyalı John Wick

“BİZDE ‘G’ HARFİNİN AYRI BİR YERİ VARDIR”

Şivesinin çok ilgi gördüğünü ve John Wick karakteriyle birleşince farklı bir enerji ortaya çıkardığını vurgulayan Aslan, şunları kaydetti:

Ben şivenin yaşaması taraftarıyım. Bu bizim bir yapı taşımızdır. Şive kullanmak hoşuma gidiyor. Anadolu kültürünü de bu şekilde tanıtmaya çalışıyorum. Ne yapıyorsun anlamında ‘nörün’ kelimesini Konyalılar ve İç Anadolulular çok sever. Bizde ‘g’ harfinin ayrı bir yeri vardır. ‘Gonya, Garaman, Angara’ deriz. Videolarımda bunları izah ediyorum. Mesela ‘gurur’ kelimesi var. Gurur kelimesi bizde başka bir anlama da gelir. Öğrencilerime ‘Gurur kelimesini cümle içinde kullanın’ dedim. Bir öğrencim ‘Öğretmenim annem dedi ki çamaşırları güneşe sererse gurur’ dedi. Ben bu öğrenciye 100 verdim. Özgüveni gelişti. Bu öğrenci uçak mühendisliği kazanıp okudu.

Konyalı John Wick

Kaynak: AA