Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaş almak günah mı? Kaş aldırmak, şekil vermek haram mı, caiz mi?

Kaş almak günah mı

Kaş almak günah mı sorusu, İslam dünyasında uzun süredir tartışma konusu olan bir meseledir.

İslam alimleri arasında, kaş aldırmanın ve kaşa şekil vermenin caiz olup olmadığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bu nedenle, kaş aldırmak haram mı, kaşın ortasını almak caiz mi gibi sorular günümüzde oldukça popülerdir ve internet arama motorlarında sıkça aranmaktadır.

Kaşlarına şekil vermek ve daha iyi hissetmek isteyen pek çok kadın ve erkek, bu konuda doğru bilgilere ulaşmak amacıyla araştırmalar yapmaktadır.

Kaş Almak Günah Mı?

Kaş aldırmak, kaşa şekil vermek günah mı, haram mı soruları, İslam alimleri arasında uzun süredir tartışılan konular arasında yer almaktadır.

Diyanet’in son açıklamasına göre, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin.” Bu ifadeye göre, kaşlarına şekil vermek veya aldırmak, zorunlu olmayan durumlarda günahtır.

Ancak psikolojik rahatsızlık sebebiyle anormallik varsa, kaşları düzeltmek dinen sakıncalı değildir.3

Kaş almak günah mı

Kaş Almak Kuran’da Geçiyor Mu?

Kaş almak ve kaş almak üzerine alimlerin söyledikleri, Kuran’ı Kerim içinde doğrudan yer almamaktadır. Ancak İslam alimleri, kaş almanın caiz olmadığını, günah olduğunu ve sadece psikolojik sorunlara neden olan durumlar dışında kaşlarına şekil vermenin sakıncalı olduğunu hadislere dayanarak belirtmişlerdir.

Bu konuda referans alınan hadisler şunlardır:

“Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lanet etsin.” (Buhari, Müslim)

“İğreti saç takan, taktıran; kaşlarını incelten, kaşlarını incelttiren, dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.” (Ebu Davud)