Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da eczanelere neden ilaç gönderilmiyor?

Kütahya’da eczanelerde yaşanan ilaç

Kütahya’da eczanelerde yaşanan ilaç sıkıntısı yapılan zammın ardından yine çözüme kavuşmadı. Kütahya Eczacı Odası Başkanı Cahit Ceylan, firmaların yüzde 25 civarında zammın uygulama tarihini beklediğini ve ilaç göndermediğini söyledi.  

Kovid-19 sürecinde başlayan ilaç sıkıntısı halen çözüme kavuşmadı. 

Özellikle son bir haftadır ilaç noktasında özel bir sıkıntı yaşadıklarını belirten Kütahya Eczacı Odası Başkanı Cahit Ceylan, yaşanan gelişmeleri Ekspres Haber’e değerlendirdi.

İlaca 15 Aralık’ta yaklaşık yüzde 25 zam geldiğini aktaran Ceylan, “Ancak zam uygulama tarihi 25 Aralık olarak belirlendiği ve arada on günlük boşluk bırakıldığı için şu anda eczanelerimiz depolardan ilaç bulamıyor. Kendi stoklarıyla hastanın ilaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Ama maalesef stoklarda hızla tükeniyor.” dedi. 

Firmalar zammı yeterli görmedi, Kütahya’da eczanelere ilaç gönderilmiyor 

“ECZANELERDE İLAÇ OLMAMASININ SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ”

Firmaların depolara, ilaç sevkiyatını durdurduğunu anlatan Ceylan, bu nedenle depoların elindeki stokları dengeli şekilde kullanmak için eczanelere birer birer ilaçları gönderdiğini söyledi. 

Bu durumun hastalara yeteri kadar ilaç verilemediğini bildiren Ceylan, şöyle devam etti:

“En son Temmuz ayında ilaca zam yapılmıştı. Bu sene de işte yüzde yirmi beş oranına zam yapıldı ama şimdiye kadar ilaç zam açıklanırdı. Bir gün sonra yürürlüğe girerdi. Dolayısıyla bu arada boşluk bırakılmazdı. Ve boşluk bırakılmadığı için bu yoklukla karşılaşmazdık. Bu uygulama vatandaşa ilacını ulaştırmamızı engellemekle birlikte hem hastalarla eczaneleri karşı karşıya bırakmakta. Özellikle nöbetçi olan eczanelerimizde büyük sıkıntılar yaşanacak biliyoruz. Bu durumun hiçbiri eczanenizden ve eczacıdan tarafından ortaya çıkan bir durum değildir.”

Firmalar zammı yeterli görmedi, Kütahya’da eczanelere ilaç gönderilmiyor 

“BAZI ÇOCUK İLAÇLARINDA YOKLUK SÜRÜYOR”

Özellikle çocuk antibiyotiklerinde süspansiyon tarzlarında bir nebze kısmi rahatlama yaşandığını dile getiren Ceylan, ancak ağızdan kullanılan tabletlerinde halen sıkıntı yaşandığını anlattı. 

Yaklaşık on gündür bu ilaçların sevkiyatının tamamen durduğunu vurgulayan Ceylan, “Eczanenin elindeki stoklarla antibiyotik nereye kadar bilemiyorum. Ama çok uzun sürmeyeceğini tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Firmalar zammı yeterli görmedi, Kütahya’da eczanelere ilaç gönderilmiyor