Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Japonya, Karbonsuz Asya Hedefinde Liderlik Yolunda

Tokyo’da düzenlenen “Asya Sıfır

Tokyo’da düzenlenen “Asya Sıfır Emisyon Topluluğu” (AZEC) zirvesinde, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) bölgesinde karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik projeler ele alındı. Başbakan Kişida, zirve kapsamında yaptığı konuşmada ülkesinin geleceğe yönelik çabalarına vurgu yaptı.

“Karbonsuz bir gelecek, hepimizin ortak zorluğu” diyen Kişida, Asya’nın karbonsuzlaştırılması için gereken finansmanın 4 katrilyon yen (28 trilyon dolar) olduğu tahminini paylaştı. Ayrıca, ülkesinin “karbonsuz Asya” hedefine ulaşmak için liderlik yaparak kıtaya yatırım çekebilecek bir “karbonsuz pazar” oluşturmayı taahhüt etti.

Zirvenin ardından yapılan ortak açıklamada, her ülkenin koşullarına uygun çeşitli ve pratik yollarla karbonsuzlaşma hedefinin sürdürülmesine karar verildiği belirtildi. Katılımcı ülkeler, karbon emisyonlarının azaltılması, ekonomik büyümenin sürdürülmesi ve enerji güvenliğinin sağlanması amacıyla işbirliklerini teyit etti.

ASEAN ülkeleri Vietnam, Tayland, Singapur, Filipinler, Malezya, Laos, Endonezya, Kamboçya ve Brunei ile Avustralya’nın katıldığı zirveye, ASEAN üyesi olmasına rağmen Şubat 2021’den bu yana askeri rejim altındaki Myanmar davet edilmedi. ASEAN, 1967’de Bangkok’ta kurulan bir bölgesel birlik olup, hükümetler arası işbirliği ve ekonomi diplomasisini hedeflemektedir.