Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elon Musk’tan “Çocuk yapın” çağrısı

SpaceX, Tesla ve X

SpaceX, Tesla ve X firmalarının sahibi iş insanı Elon Musk, “Tüm insanlara ve hükûmet liderlerine tavsiyem; yeni bir nesil yaratmak için çocuk sahibi olduğunuzdan emin olun.” dedi.

NL Times’ın haberine göre, Aşırı Sağcı partisi İtalya’nın Kardeşleri’nin (FdI) geleneksel siyaset festivali etkinliği “Atreju”ya katılan Elon Musk, burada güncel konulara ilişkin görüşlerini paylaştı.

Platforma küçük oğluyla birlikte çıkan Musk, insanlığın medeniyetini devam ettirebilmesi için çocuk sahibi olmanın önemine vurgu yaparak, “Çocuk sahibi olmanın önemini vurgulamak isterim. Eğer çocuklar olmazsa, ‘gelecek nesil’ diye bir şey olmayacak. Bu, çok temel bir konu.” şeklinde konuştu.

Göçün demografik düşüşü engelleyip engelleyemeyeceği sorusuna Musk, “Sanayileşmiş ülkelerdeki demografik gerilemeyi göç çözemez. Tüm insanlara ve hükümet liderlerine tavsiyem; yeni bir nesil yaratmak için çocuk sahibi olduğunuzdan emin olun.” yanıtını verdi.

İtalya’daki düşük doğum oranlarına dikkat çeken Musk, “İtalya, yatırım yapmak için harika bir yer ancak daha fazla çocuğa ihtiyaç var. Bu muazzam bir ülke ve İtalyanlar harika, ancak bir şirket buraya yatırım yapacaksa, yeterli sayıda çalışan olup olmadığını düşünür.” dedi.

Yasal göçü desteklediğini belirten Musk, “Yasal göçü artırmak gerekiyor. Yasal ve dürüst bir şekilde gelenleri, kültürün bir parçası olmak isteyenleri ve ekonomiye katkı sağlayanları karşılamalıyız. Ancak giriş sürecinde bir onay süreci olmalı. Filtre olmazsa kimin geldiğini nasıl bilebilirsiniz? ‘Tüm kaçak göçmenler suçlu’ demiyorum, çoğu dürüst olabilir ancak bir süreçten geçmeleri gerekiyor.” diye ekledi.

Musk, çevre konusundaki duyarlılığını vurgulayarak, “Sürdürülebilir bir dünya ve gelecek için çaba sarf etmeliyiz. Ben ve şirketlerimiz bu konuda çalışıyoruz. İklim değişikliğine uzun vadeli dikkat göstermek önemli, ancak kısa vadeli abarttığımızı düşünüyorum. Orta vadede, petrol ve doğal gazı şeytanlaştırmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Musk, çevreci gençlerin umutlu olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Uzaylılara dair bir kanıt yok. Ben hiç uzaylı görmedim. Evrenin bu tarafındaki tek bilinçli varlık biziz. Bilinçli olmak kolay bir şey değil.” ifadelerini kullandı.

Reklam veren şirketlerin platformunu terk etmesine de değinen Musk, “İfade özgürlüğü, demokrasinin temelidir. Reklam verenler, platforma geri döneceklerdir. Bu, söylediğim bir şeyle ilgiliydi. Reklamcılar genellikle önce sinirlenir, sonra sakinleşip geri dönerler.” dedi.

Musk, İtalyan fizikçi Enrico Fermi’ye hayran olduğunu belirterek, “Uzaylılara dair bir kanıt yok. Ben hiç uzaylı görmedim. Evrenin bu tarafındaki tek bilinçli varlık biziz. Bilinçli olmak kolay bir şey değil.” şeklinde konuştu.