Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güneş’teki en büyük patlama Dünya’daki radyo sinyallerini etkiledi

NASA’nın açıklamasına göre, Güneş’teki

NASA’nın açıklamasına göre, Güneş’teki son yılların en büyük patlaması, Dünya’daki radyo sinyallerini geçici olarak devre dışı bıraktı.

Güneş Dinamikleri Gözlemevi tarafından 15 Aralık’ta kaydedilen bu patlama, 2017’den bu yana yaşanan en güçlü olay oldu.

Gözlemevi yetkilileri, patlamanın Güneş yüzeyinin kuzeybatı bölgesinde meydana geldiğini belirterek, yüksek seviyede ultraviyole ışık ve enerji patlaması tespit etti. NOAA’nın açıklamasına göre, patlama büyük bir parlama meydana getirdi ve daha yüksek frekansları etkileyecek kadar geniş çaplıydı.

Açıklamada, pilotların iletişim hatlarında aksaklıklar yaşadığı ve Güneş patlamasının etkilerinin ülke genelinde hissedildiği belirtildi.

güneş patlaması

NOAA’ya ait Uzay Hava Tahmin Merkezi’nden Shawn Dahl, yaptığı açıklamada, patlamanın radyo iletişimini geçici olarak devre dışı bıraktığını duyurdu.

Dahl, patlamanın jeomanyetik kasırgaya sebep olabileceğini belirterek, bu durumun yüksek frekanslı radyo sinyallerini olumsuz etkileyebileceğini ve gelecek günlerde kuzey ışıkları oluşumunu tetikleyebilecek etkiye sahip olduğunu kaydetti.

Güneş lekelerini gözlemleyen bilim insanları, bu bölgelerdeki faaliyetlerin 2025’te rekor seviyeye ulaşabileceğini öngörüyor. Dünya’ya ulaşabilecek olası plazma patlamalarına karşı yapılan gözlemler, gelecekte benzer olayların etkilerini daha iyi anlamamıza yardımcı olacak.

Kaynak:AA