Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netflix, yapımlarının izlenme verilerini açıkladı

Netflix, uzun yıllardır süren

Netflix, uzun yıllardır süren eleştirilere yanıt olarak ilk kez platformundaki dizi ve filmlerin izlenme rakamlarını kamuoyuyla paylaştı.

Dünya genelinde en popüler dizi ve film platformlarından biri olan Netflix, bünyesindeki yapımların izlenme rakamlarını paylaşmaması konusunda eleştirilere maruz kalıyordu.

Şirket, bundan sonra yılda iki kez bu verileri kamuoyuyla paylaşma kararı aldı. Bu hafta açıklanan ilk listede, platformda bulunan 18 bin yapıma ait verilere yer verildi. Bu yapımlar toplamda neredeyse 100 milyar saat izlendi.

EN ÇOK İZLENİLEN DİZİ “THE NİGHT AGENT”

Yılın ilk altı ayında, “The Night Agent” adlı yapım812 milyon saat izleme rakamına ulaşarak en çok seyredilen dizi oldu.

Netflix’in ortak CEO’su Ted Sarandos, bugüne kadar izleme verilerini paylaşmamalarının Hollywood’da şeffaflık ve güven konularında sorunlara neden olduğunu basına yaptığı bir açıklamada itiraf etti.

Bu yıl düzenlenen yazar ve oyuncu grevlerinde, yayın platformlarının şeffaf olmamaları en çok eleştirilen konulardan biriydi.

Geleneksel televizyon kanallarında başarılı olan yapımların yazarları ve oyuncuları daha yüksek gelir elde ederken, online platformlar bu verileri açıklamadıklarından dolayı sanatçılar benzer bir gelir fırsatından mahrum kalıyordu.

Netflix CEO’su Sarandos, bu verileri açıklamaktan kaçınmalarının nedenini, “potansiyel rakiplere bilgi sızdırmadan işlerini yürütebilmek” olarak açıkladı.

EN ÇOK İZLENEN TÜRK YAPIMLARI DA BELLİ OLDU

Netflix’in paylaştığı verilere göre, en çok izlenen Türk yapımları arasında ilk sırayı “Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?” adlı mini dizi aldı. 24 Mart’ta yayımlanan dizi, yaklaşık 93 milyon saat izlenme süresine ulaştı.

Bu başarıyı takip eden ikinci sırada, Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in başrollerini paylaştığı “Şahmaran” dizisinin birinci sezonu yer aldı. Dizi, 20 Ocak’ta tüm dünyada gösterime girdi ve 84 milyon saate yakın izlendi.

Ayrıca, “Terzi”, “Kara Para Aşk”, “Zeytin Ağacı”, “Diriliş Ertuğrul” ve “Muhafız” yapımları da 10 milyon saatten fazla izlenen yapımlar arasında yer aldı.