Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Schengen Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?

Schengen vizesi, Schengen Bölgesi’ne

Schengen vizesi, Schengen Bölgesi’ne seyahat etmek isteyen kişilere verilen bir vizedir. Schengen Bölgesi, Avrupa’da bir dizi ülkenin sınırlarını ortadan kaldırdığı ve birleştirdiği bir serbest dolaşım bölgesidir. Schengen vizesi, bu bölge içinde serbestçe seyahat etmenize olanak tanır.

Schengen Ülkeleri Nerelerdir?

  1. Almanya
  2. Fransa
  3. Litvanya
  4. Polonya
  5. Bulgaristan* (Schengen vizesi vermeye yetkisi olmayan ülkeler arasında ancak Schengen vizesi ile giriş hakkınız bulunmaktadır.)
  6. Avusturya
  7. Hollanda
  8. Lihtenştayn
  9. Portekiz
  10. Hırvatistan* (Schengen vizesi vermeye yetkisi olmayan ülkeler arasında ancak Schengen vizesi ile giriş hakkınız bulunmaktadır.)
  11. Belçika
  12. İzlanda
  13. Letonya
  14. Slovakya
  15. Güney Kıbrıs* (Schengen vizesi vermeye yetkisi olmayan ülkeler arasında ancak Schengen vizesi ile giriş hakkınız bulunmaktadır.)
  16. Çek Cumhuriyeti
  17. İtalya
  18. Lüksemburg
  19. Slovenya
  20. Monako* (Schengen vizesi vermeye yetkisi olmayan ülkeler arasında ancak Schengen vizesi ile giriş hakkınız bulunmaktadır.)
  21. Danimarka
  22. İspanya
  23. Macaristan
  24. Yunanistan
  25. Romanya* (Schengen vizesi vermeye yetkisi olmayan ülkeler arasında ancak Schengen vizesi ile giriş hakkınız bulunmaktadır.)
  26. Estonya
  27. İsveç
  28. Malta
  29. San Marino*
  30. Finlandiya
  31. İsviçre
  32. Norveç
  33. Vatikan* (Schengen vizesi vermeye yetkisi olmayan ülkeler arasında ancak Schengen vizesi ile giriş hakkınız bulunmaktadır.)

Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

  1. Pasaportunun Geçerliliğini Kontrol Et:
    • Vize başvurusu yapmadan önce pasaportunun geçerlilik tarihini kontrol ediniz. Vizenin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreyle geçerli olmalıdır, aksi takdirde başvurunuz değerlendirilmez.
  2. Gerekli Evrakları Hazırla:
    • Almak istediğiniz vize türüne göre gerekli evrakları hazırlayın. Öğrenciler, çalışanlar, işverenler ve emekliler için talep edilen belgeler farklı olabilir.
  3. Randevu Al:
    • Başvuru için randevu alın. Şubat 2020’den bu yana Schengen ülkelerine elektronik ortamda başvuru yapılabilmektedir. Gideceğiniz ülkenin kendi başvuru formunu doldurup ve e-randevu alabilirsiniz.
  4. Başvuru Formunu Doldur ve İmzala:
    • Gerekli evrakları temin ettikten sonra elektronik ortamda başvuru formunu doldurun.
  5. Vize Merkezine Başvur:
    • Seçtiğin tarih ve saatte randevuya giderek, vize ücretini öde, biyometrik kayıtlarını yaptırın ve pasaport ile diğer belgelerini teslim edin.
  6. Vize Ücretini Öde:
    • Vize ücretini başvuru merkezindeki gişelerden (konsolosluğa göre değişiklik gösterebilir) Euro veya TL olarak nakit ödeyebilirsiniz.
  7. Fotoğraf ve Parmak İzi Ver:
    • Konsolosluğun anlaşmalı olduğu vize merkezine gelerek fotoğraf çektir ve parmak izi verin. Eğer son 5 yıl içinde parmak izi verdiysen tekrarlamana gerek yoktur.
  8. Belgeleri Teslim Et:
    • Önceden hazırladığınız belgeleri gişedeki görevliye teslim et ve vize sonuçlarının teslim edildiğine dair belge alın.
  9. Vize Sonucunu Bekle:
    • Başvuru olumlu veya olumsuz sonuçlandıktan sonra pasaportun belirttiğin adrese teslim edilir. Yoğun dönemlerde veya ek belge talepleri durumunda süreç 3-7 günü aşabilir, gecikme yaşanırsa vize çıkması 2 ila 3 haftayı bulabilir.