Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’den Türkiye’ye yaptırım kararı

ABD, Rusya’ya karşı uygulanan

ABD, Rusya’ya karşı uygulanan ambargonun ihlaline katkıda bulunan Türk Şirketlerine yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rusya’ya yönelik ambargonun delinmesine katkı sağlayan 150’den fazla kişi ve kuruluş yeni yaptırım listesine alındı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptırım kararı hakkında yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’daki suçlarının ve savaşı finanse edenlerin hesap verebilirliğini teşvik etmek için elimizdeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yapılan açıklamalara göre, Çin, Rusya, Hong Kong ve Pakistan merkezli dört kuruluş ile dokuz kişiden oluşan bir şebekeye, Çin yapımı silah ve teknolojilerin Rusya’ya tedarik edilmesi nedeniyle yaptırım uygulanacak. Ayrıca, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin merkezli bazı şirketler, uçak parçaları ve X-ray sistemleri dahil olmak üzere çeşitli teknoloji ürünlerinin sevkiyatı nedeniyle yaptırım listesine alındı.

Bu yaptırım kapsamında Türk şirketleri arasında Bosfor Avrasya İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Egetir Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Globus Turkey Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi, Kartal Exim Dış Ticaret Limited Şirketi, Konomar Gemi Elektrik ve Elektronik Limited Şirketi, Megasan Elektronik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi ve Özkaya Otomotiv Mamulleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yer alıyor.

Bu şirketlerin, Rusya merkezli üreticilere çeşitli ürünler gönderdiği gerekçesiyle yaptırıma maruz kaldığı belirtildi.