Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yatırım Taahhütlü Avans Kredi başvuruları başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü artırmak ve milli ekonomiyi desteklemek amacıyla Yatırım Taahhütlü Avans Kredi (YTAK) programını duyurdu. Başvurular 20 Aralık 2023 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak.

YTAK kapsamında, 1 milyar TL ve üzeri düzeydeki yatırım projeleri için belirlenen Stratejik Öncelikli Ürün ve Teknoloji Alanları Listesi yayımlandı. Bu program, yatırımcılara uzun vadeli ve uygun koşullarda yatırım kredisine erişim imkanı tanıyacak.

Başvuru Detayları

Başvurular, iki aşamalı olarak gerçekleşecek: ön başvuru ve kesin başvuru. Türkiye’de yerleşik şirketler, yetkilendirilmiş gerçek kişiler aracılığıyla elektronik portal üzerinden başvurularını yapabilecekler.

YTAK desteklerinden yararlanmak isteyen yatırımcılar, Teknoloji/Strateji Puanı (TSP) almak üzere başvuracaklar. Bu puan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hesaplanacak ve yatırımcılara bildirilecek.

Başvuru Adımları

  1. Başvurular 20 Aralık 2023 tarihinden itibaren yatirimkredisi.sanayi.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak alınacak.
  2. Bakanlık tarafından hesaplanan TSP, yatırımcılara bildirilecek ve bu puanla başvuranlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Programı kapsamında yer alan aracı bankalara başvurabilecekler.

YTAK programının hayata geçirilmesiyle:

  • Yatırımcılar, uzun vadeli ve uygun koşullarda yatırım kredisine erişim sağlayacak.
  • Yüksek teknoloji yatırımları hız kazanacak.
  • Cari denge ve fiyat istikrarına katkı sağlanacak.

Bu stratejik dönüşüm programı, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Kararları doğrultusunda üst düzey işbirliğiyle yürütülmekte olup, Türkiye’nin ekonomik gücüne katkıda bulunması amaçlanmaktadır. Yatırımcılar, bu fırsattan en iyi şekilde yararlanmak için başvurularını 20 Aralık’tan itibaren gerçekleştirebilirler.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Duyurusu’na başvurabilirsiniz.