Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 11’i güncellediniz ve bilgisayarınız mı yavaşladı? İşte çözümü!

Windows 11 kullanıcıları arasında,

Windows 11 kullanıcıları arasında, 2023 güncellemesi (23H2) sonrasında bilgisayar performansında yaşanan düşüşlerle ilgili şikayetler artıyor.

Özellikle oyun performansında yüzde 8’e kadar varan bir kayıp hisseden kullanıcılar, bu soruna çözüm bulabilmek adına Microsoft’un önerdiği adımları araştırıyor.

Bir Reddit kullanıcısı, AMD 5800X3D işlemcisine sahip bilgisayarında Windows 11 güncellemesinden önce ve sonra performans ölçümleri gerçekleştirdi. Kullanıcı, bu ölçümlerin ardından, temiz bir kurulumdan sonra bile Windows 11 23H2 güncellemesi sonrasında işlemci performansında belirgin bir düşüş yaşandığını belirtti.

Reddit başlığındaki şikayetler genellikle AMD Ryzen işlemcilerle sınırlı gibi görünse de, Microsoft’un resmi forumları dahil olmak üzere Intel 13. nesil işlemcilere sahip kullanıcılardan benzer sorunlar rapor ediliyor.

Neyse ki, sorunu yaşayan kullanıcılardan biri Microsoft’tan, sorunu çözen bir yanıt aldı. Kullanıcıya göre, Microsoft’un önerdiği çözüm şu adımları içeriyor:

  1. Klavyenizden Windows tuşuna basın.
  2. Ardından arama yerine “PowerShell” yazın ve çıkan uygulamayı sağ tıklayarak “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçin.
  3. Açılan pencereye şu PowerShell komutlarını yazın:
    • Set-ExecutionPolicy Unrestricted
    • Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers Reset-AppxPackage
  4. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  5. Yeniden başlattıktan sonra BIOS’a girmek için F10 tuşuna art arda basın (Bu tuş bilgisayardan bilgisayara değişebilir).
  6. BIOS’ta “Yapılandırma” sekmesinin altındaki “Sanallaştırma Teknolojisi” özelliğini açın.
  7. Windows tuşuna basarak arama yerine “Windows Güvenliği” yazın ve uygulamayı açarak “Çekirdek Yalıtımı” altında “Bellek Bütünlüğü”nün etkinleştirildiğinden emin olun.
  8. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Microsoft’un açıklamasına göre, bu adımları uygulayan kullanıcı, işlemcisini 22H2’deki gibi performanslı bir şekilde kullanabildiğini belirtti.

Eğer siz de Windows 11 güncellemesi sonrasında performans kaybı yaşıyorsanız, yukarıdaki adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz. Ancak, Microsoft’un gelecek güncellemelerle sorunu kalıcı olarak düzelteceği umulmaktadır.