Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turistik Doğu Ekspresi sefer için gün sayıyor 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Turistik Doğu Ekspresi‘ seferlerine dair yapılan açıklamalara göre, seyahat acenteleri tarafından yapılan bazı yanıltıcı satışlara karşı vatandaşlar uyarıldı. 

İşte bu konuda dikkat edilmesi gerekenler:

  • Bilet Satış Yetkisi: ‘Turistik Doğu Ekspresi’ için bilet satış yetkisi olmayan bazı seyahat acentelerinin, ‘Doğu Ekspresi’ biletlerini ‘Turistik Doğu Ekspresi’ gibi pazarlamaya çalıştığı belirtildi. Vatandaşların, bilet satış yetkisi olmayan acentelerden bilet almamaları önemle vurgulandı.
  • Farklılıklar Arasındaki Ayırım: Vatandaşların, Ankara ile Kars hattındaki seyahatlerini planlarken ‘Doğu Ekspresi’ ve ‘Turistik Doğu Ekspresi’ trenleri arasındaki farklara dikkat etmeleri gerekiyor. ‘Doğu Ekspresi’ her gün karşılıklı sefer yaparken, ‘Turistik Doğu Ekspresi’ turizm amaçlı özel bir tren olarak belirli günlerde sefer düzenliyor.
  • Turistik Doğu Ekspresi sefer için gün sayıyor 
  • Bilet İptali ve Bildirimi: Bakanlık, bilet satış yetkisi olmayan acentelerin bu eylemlerinde bulunmaları durumunda, bireysel satış kanallarından aldıkları biletlerin iptal edileceğini ve acentelerin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) bildirileceğini açıkladı.
  • Doğru Bilgilendirme: TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından, ‘Doğu Ekspresi’ biletlerinin turistik amaçlı satış haklarının herhangi bir seyahat acentesine verilmediği belirtildi. Vatandaşların bilgi alırken doğrudan www.tcddtasimacilik.gov.tr web sitesini kullanmaları ve yetkili seyahat acentelerini kontrol etmeleri önerildi.
  • Tur Fiyatları: ‘Turistik Doğu Ekspresi’ tur fiyatlarının acentelerin sunduğu hizmetlere göre değişebileceği vurgulanarak, bu turların içeriği, duruş noktaları, konaklamalar ve diğer hizmetlere göre fiyatlandırıldığı belirtildi.

Vatandaşların bu uyarılar doğrultusunda hareket etmeleri, güvenilir kaynaklardan bilgi alarak seyahat planlarını yapmaları önem taşıyor.