Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da doktorlar AIDS’e dikkat çekti

Kütahya’da Dünya AIDS Günü

Kütahya’da Dünya AIDS Günü nedeniyle doktor ve hemşireler stant kurarak, hastalığa dikkat çekti.

1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binasında, Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hekimleri ve Hemşireleri farkındalık etkinliğine imza attı.

Kurulan stantta hastanede yatan hastalara, yakınlarına ve vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı, hastalık hakkınnda bilgi verildi.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Duru Mıstanoğlu Özatağ farkındalık gününde şu açıklamalara yer verdi:

“HIV enfeksiyonu 1980’li yıllardan beri tüm dünyada görülmektedir. HIV enfeksiyonu, tüm yaş gruplarında görülebilmektedir. Hastalığın kesin tedavisi bulunmamakla birlikte uygulanan ilaç tedavileri ile HIV/AIDS hastalığından ölümler azalmaktadır.

Kütahya’da doktorlar AIDS’e dikkat çekti

Bununla birlikte uygulanan ilaç tedavisi bulaşıcılığı da engellemekte, HIV(+) anne ve babadan, HIV(-) bebek doğabilmektedir. Ancak hastalığın aşısı bulunmamaktadır.

“HATIRLA VE HAREKETE GEÇ”

Henüz etkili aşısı olmayan HIV/AIDS ile en etkili mücadele yolu, bu virusun bulaşma yollarını bilerek etkin bir biçimde korunmaktır.

Bulaşma yolu ise en sık korunmasız cinsel temas, ikinci olarak ise damar içi madde kullananların ortak paylaştığı enjektörler ile olmaktadır.

Tek eşliliğin yanı sıra, riskli cinsel temasta doğru kondom kullanımı, hastalığın cinsel yolla bulaşmasına karşı en güvenli ve basit korunma yollarıdır.

Bu yılın sloganında olduğu gibi ‘hatırla ve harekete geç’erek farkındalığımızı arttırmalıyız.”