Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Savunma Sanayisi dünya pazarlarında parlıyor

Türk savunma sanayisi, son

Türk savunma sanayisi, son dönemde geliştirdiği özgün ürünlerin performansı ve hayata geçirdiği tedarik zinciri stratejisi ile uluslararası pazarlardaki başarısını artırıyor.

Özellikle Türk zırhlı kara aracı üreticisi Nurol Makina’nın geliştirdiği platformlar, 20’den fazla ülkede tercih ediliyor. NATO üyesi 2 ülkenin yanı sıra, araçların yeni ülkelerde kullanımına yönelik görüşmeler devam ediyor.

Bu başarı, sadece araçların muharebe sahasındaki yüksek performansı değil, aynı zamanda yerli üreticilerle oluşturulan güçlü tedarik stratejisinin de bir sonucudur. Nurol Makina, hayata geçirdiği tedarik zinciri stratejisi ile tasarım, üretim, kalite, planlama, tedarik, yardımcı sanayi değerlendirme ve geliştirme, ürün destek fonksiyonlarını bütünleştiren bir yapı oluşturmuştur.

Bu strateji, ürünü kaynağından tüketim noktasına proje ihtiyaçları doğrultusunda optimum zaman ve maliyetle getirerek etkili bir tedarik zinciri oluşturmayı amaçlar. Stratejik planlama ile uzun vadeli ve geleceğe dönük bir bakış açısıyla organizasyonel rekabet avantajı elde edilir.

Stratejik Tedarik Zinciri Yönetimi, talep ve tedarik süreçleri arasındaki etkileşimi artırarak entegrasyonu sağlar. Bu, daha yüksek müşteri memnuniyeti, lojistik maliyetlerin düşmesi, verimlilik ve kapasite artışı, teslimat performansında artış, tedarik çevrim süresinde azalış, üretimde devamlılık, pazardaki değişimlere karşı direnç ve yerel/küresel risklerin etkisinin düşük olması gibi kazanımları beraberinde getirir.

Nurol Makina, bu kazanımları elde edebilmek için “tedarik zinciri yetenek geliştirme stratejileri” uygular. Tedarikçilerle yapılan teknoloji transferi ve stratejik işbirliktelikleri, yeteneklerini artırmaya yönelik önemli adımlardır. Tedarik zinciri ile ilgili faaliyetler, teknolojik gelişmelere hızlı bir şekilde uyum sağlamak amacıyla sürekli olarak izlenir.

Nurol Makina’nın Stratejik Tedarik Zinciri Yönetimi, Türkiye genelinde 5 coğrafi bölge, 17 il ve 10 ülkede yayılmış bir tedarikçi ağı ile sürdürülebilir ve verimli bir hizmet sunar. Bu yaklaşım, yüksek memnuniyet düzeyiyle Türk zırhlı araçlarının farklı coğrafyalarda büyük ilgi görmesine katkıda bulunarak uluslararası bir marka haline gelme hedefine önemli katkı sağlar.