Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 Ramazan ayı başlangıcı ne zaman? İlk oruç ne zaman tutulacak?

Bolluk, sevinç, bereket ve

Bolluk, sevinç, bereket ve rahmetin habercisi olan Ramazan ayı, Müslümanlar için özel bir dönemi simgeler. Her yıl merakla beklenen bu mübarek ayın takvimini öğrenmek isteyen vatandaşlar, 2024 Ramazan ayının başlangıç tarihini ve ilk oruç ne zaman tutulacak sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. İşte, 2024 Ramazan ayı takvimine dair merak edilen detaylar:

2024 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 dini takvimiyle birlikte Ramazan ayının başlangıç tarihi belli oldu.

2024 Ramazan ayının birinci günü, Mart ayına denk geliyor ve Ramazan ayı 11 Mart 2024 tarihinde başlayacak.

2024 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan ayının ardından gelen Ramazan Bayramı ise 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak. Bu kutsal bayram, müminlerin bir araya gelerek sevinçlerini paylaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği özel bir dönemdir.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Ramazan ayı, manevi güzelliklerle dolu bir zaman dilimidir. Müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimi olan bu ay, cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı, şeytanların zincire vurulduğu bir dönemdir. Bu mübarek ayı ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin, ebedi mutluluğa ulaşmanın kapılarını aralar.

Bir hadis-i şerifte ifade edildiği gibi: “Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar.”

Ramazan ayı, 3 Aylar’ı uğurlayarak gelen bir fazilet ayıdır. Müminler, bu özel zaman diliminde hayır işleri yapar, yoksullara ve düşkünlere yardım elini uzatır. Ayrıca, Ramazan ayının özel bir önemi, Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmeye başlamasından kaynaklanır. Oruç ibadeti ise İslam’ın temel esaslarından biri olarak, Ramazan ayında yerine getirilir, insanları hidayete ve mutluluğa ulaştırmak adına önemli bir adımdır.