Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Miraç Kandili ne zaman?

Miraç Kandili, İslam dünyasında

Miraç Kandili, İslam dünyasında büyük bir anlam taşıyan ve Hazreti Muhammed’in yüce bir yolculuğa çıktığı gece olarak kabul edilen mübarek bir gün olarak ön plana çıkıyor.

İşte, Miraç Kandili’nin 2024 tarihleri ve ibadet önerileri:

Miraç Kandili Tarihi Ne Zaman?

Hazreti Muhammed’in, Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği Miraç Kandili’nin bu yılki tarihi büyük bir merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü idrak edilecek.

2024 Kandil Takvimi

Bu özel gecenin hemen öncesinde ise Üç Aylar’ın ilk manevi günü olan Regaib Kandili 11 Ocak 2024 Perşembe gecesi gerçekleşecek. Miraç Kandili’nin ardından ise 24 Şubat 2024 Pazartesi günü Berat Kandili’ni idrak edeceğiz.

Miraç Nedir?

İslam dünyasında “İsra ve Miraç mucizesi” olarak anılan bu olay, Kur’an-ı Kerim’de İsra ve Necm surelerinde detaylı bir şekilde ifade edilmektedir. “İsra olayı,” Hazreti Muhammed’in bir gece Mekke’den Kudüs’e gerçekleştirdiği, “Miraç olayı” ise gökler ötesine yaptığı anlamlı yolculuğu anlatır.

Miraç Kandili Hakkında Bilgiler

İslam kaynaklarına göre, Miraç Kandili, Hazreti Muhammed’in Mekke’deki zorlu günlerine bir teselli olarak yaşanan bir olaydır. Miraç gecesinde beş vakit namaz farz kılındı, Allah’a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verildi ve Bakara Suresi’nin son iki ayeti vahyolundu. Ayrıca bu gece, Allah’ın Hazreti Muhammed’e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan ahlak ve fazilet düsturlarını bildirdiği önemli bir gecedir.

Miraç Kandili İbadet Önerileri

Miraç Kandili’nde Müslümanlara, namaz borcu olanların kılabildiklerince namaz kılması, namaz borcu olmayanların ise nafile namaz kılması, Kur’an-ı Kerim okuması, istiğfar ve dua etmesi önerilmektedir. Ayrıca bu mübarek gecede yardımlaşma, sadaka verme ve hayır işlerinde bulunma gibi ibadetler de önemlidir.

Bu özel gün, manevi yükselişin ve ibadetin zirvesi olarak kabul edilir. Müslümanlar için Miraç Kandili, Allah’a yakınlaşma ve duaların kabul olma umudunu taşıyan anlam dolu bir gecedir.