Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

NATO’dan Hamas ve İsrail’e insani ara çağrısı

Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri

Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi 28-29 Kasım tarihlerinde Brüksel’deki NATO Karargahı’nda gazetecilere bilgi verdi.

Stoltenberg, Hamas ile İsrail arasında sağlanan uzlaşının, esirlerin serbest bırakılmasını ve insani yardımların ulaştırılmasını mümkün kıldığını belirtti. Stoltenberg, “Verilen aranın uzatılması çağrısında bulunuyorum. Bu, Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine yardımın ulaşmasını ve rehine sayısının azalmasını sağlayabilir.” dedi.

Ayrıca, Stoltenberg kalıcı bir siyasi çözüme vurgu yaparak, NATO müttefiklerinin Irak ve Suriye gibi ülkelerdeki varlığını hatırlattı. Stoltenberg, “Irak’ta ve Suriye’de ABD pozisyonlarına yönelik saldırıları gördük. Bu durum, gerginliğin tırmanma riskini artırıyor. İran, kontrolünü sağlamalıdır.” şeklinde konuştu.

Gazze-İsrail Çatışmalarında Son Durum

Hamas’ın İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in sürekli ihlallerine karşı çıkarak 7 Ekim’de kapsamlı bir saldırı düzenledi. Bu saldırılarda İsrail ordusuna göre 310’dan fazla asker, 1200 İsrailli öldü, 5 bin 132 kişi yaralandı. Gazze’den şu ana kadar 40 İsrailli kadın ve çocuk, İsrail hapishanelerinden 117 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakıldı.

Gazze’deki saldırılarda ise binlerce çocuk ve kadın olmak üzere 14 bin 854 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusu, onlarca hastaneyi tahliye ettirmek için saldırılar düzenledi, yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. Hamas ile İsrail arasında yapılan uzlaşmaya göre, 4 günlük “insani ara” ile çatışmalara ara verildi. Hamas’ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakıldı.