Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PKK’nin sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, terör örgütü PKK/YPG’nin sözde Aynularab (Kobani) sorumlusu olarak bilinen “Karker Andok” kod adlı Mutlu Kacar’ı, Suriye’de icra edilen operasyonla etkisiz hale getirdi.

Edinilen bilgilere göre, 1997 yılında terör örgütüne katılan ve 2009 yılında Irak’ın Haftanin bölgesinde terör faaliyetlerine katılan Kacar, güvenlik güçleriyle yaşadığı çatışmalarda el ve göz yaralanmaları aldı.

Irak’ın Mahmur Rüstem Cudi Kampı’nda 2013 yılında faaliyet gösteren ve 2015 yılında Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinde sözde sorumlu olarak yer alan Kacar, 2020 yılında PKK/YPG’nin Tel Rıfat’taki yerel güçlerinin de sözde sorumluluğunu üstlendi.

Suriye’nin Derik bölgesinde 2022 yılında, ardından 2023 yılında PKK/YPG’nin sözde Aynularab sorumlusu olarak atanarak Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Terör amaçlı örgüte üye olma” suçundan dosya açılan Kacar, 24 Temmuz 2021 tarihinde Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde görev yapan güvenlik güçlerine ait konvoya yönelik terör eyleminde 2 askerin şehit olmasına dair talimatı verdi.

Uzun bir süredir güvenlik güçlerinin izleminde olan ve Suriye’deki konumu belirlenen Kacar, MİT tarafından icra edilen operasyonla etkisiz hale getirildi.