Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşıldı

Arsa, tarla ve iş

Arsa, tarla ve iş yeri satışlarında Türkiye genelinde yılın ilk 10 ayında kaydedilen 1 milyon 426 bin 146 adetlik rekor seviye, tüm zamanların en yüksek ocak-ekim dönemi rakamını oluşturdu.

Toplam gayrimenkul satışları ise ocak-ekim döneminde 2 milyon 419 bin 981’e ulaştı, bunun içinde konut satışları yüzde 14,3’lük bir azalmaya işaret etti, ancak arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışları yüzde 2,5 arttı.

Bilgi veren kaynaklara göre, 2022’nin aynı döneminde 993 bin 835 konut satışı gerçekleşirken, arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışları tarihi bir rekora imza attı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 artışla, 1 milyon 426 bin 146 adede ulaşıldı.

Özellikle arsa ve tarla satışlarındaki yüksek artış, konut dışı gayrimenkul satışlarındaki rekorun ana sebeplerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu artışın arkasında, Kovid-19 salgını ve deprem sonrasında artan tarla talebi, konut fiyatlarındaki ve faiz oranlarındaki yükselişe bağlı olarak yatırımcıların bütçelerine uygun arsa ve tarlalara yönelmeleri bulunuyor.

İstanbul’da, özellikle toplu iş merkezleri ve akıllı ticaret ve iş merkezleri projelerine olan talepte gözle görülür bir artış yaşanıyor. Bu durum, tüketicinin taleplerindeki değişimle birlikte ticari gayrimenkullere olan ilginin yükseldiğini gösteriyor.

Uzmanlar, yatırımcılara, doğru lokasyonda, enerji verimliliği yüksek, otoparka sahip ve toplu taşıma imkanlarına yakın projelere odaklanmalarını, bölge analizi yapmalarını ve rayiç fiyatları iyi araştırmalarını öneriyorlar. Ticari gayrimenkullerin sunduğu avantajlar, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Yüksek kira getirisi, mali istikrar ve uzun vadeli sürdürülebilir kazançlar, ticari gayrimenkul yatırımlarının öne çıkan avantajları arasında yer alıyor.