Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

George Floyd kimdir?

ABD‘de yaşayan siyahi George

ABD‘de yaşayan siyahi George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesi, dünya genelinde büyük bir tepkiye yol açtı. İşte, George Floyd’un hayatı ve yaşananlar hakkında detaylı bilgiler.

George Floyd’un Ölümü

George Floyd, ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde 25 Mayıs 2020 tarihinde polis tarafından gözaltına alınırken yaşamını yitirdi. 46 yaşındaki Floyd, sahte parayla alışveriş yapmak istediği gerekçesiyle gözaltına alındı. Ancak gözaltı sırasında polis memuru Derek Chauvin, Floyd’u yere yatırıp boğazına diziyle basarak şiddet uyguladı. Floyd’un çaresiz çığlıkları ve “Nefes alamıyorum” sözleri sosyal medyada büyük yankı buldu.

Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, George Floyd’un ölümüne karışan 4 polisin görevlerine son verildiğini açıkladı. Derek Chauvin ise “üçüncü derece cinayet” ve “taksirle adam öldürme” suçlamalarıyla tutuklandı.

George Floyd’un Hayatı

George Floyd, Houston’da yaşarken lise çağlarında Amerikan futbolu oynadığı Yates Lisesi’nde eğitim gördü. Lise takımıyla 1992 yılında Texas şampiyonasında ikinci olan Floyd, genç yaşta sporla tanıştı. Ancak hayatının zorlu anlarından biri, 2007 yılında hırsızlık suçlamasıyla tutuklanıp 5 yıl hapis cezası almasıydı.

Floyd, Minneapolis’te 46 yaşında hayatını kaybedene kadar sıradan bir Amerikalı gibi yaşamıştı. Ancak polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesi, sosyal medyada ve dünya genelinde büyük bir tepki ve adalet talebini beraberinde getirdi.

George Floyd kimdir

Sosyal Medyadan Tepkiler Yağıyor

George Floyd’un ölümü, ırkçılık ve polis şiddeti konularında toplumsal bir dönüşüm çağrısına neden oldu. Olay, siyahilere yönelik polis şiddeti ve adaletsizliklere karşı dünya genelinde büyük protestolara sebep oldu. #BlackLivesMatter (Siyah Yaşamlar Değerlidir) hareketi, sosyal medyada ve sokaklarda büyük destek gördü.

George Floyd’un ölümü, toplumsal eşitsizliklere ve ırkçılığa karşı mücadelede bir dönüm noktası olmuş, adalet talebiyle milyonlarca insan bir araya gelmiştir. Floyd’un anısını yaşatmak ve benzer olayları önlemek adına küresel bir farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır.

George Floyd’u Öldüren Polis Hapishanede Bıçaklandı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Minneapolis kentinde 25 Mayıs 2020 tarihinde siyah ABD vatandaşı George Floyd’u kasten öldürmekten hükûm giyen eski polis memuru Derek Chauvin bıçaklandı. Başka bir mahkum tarafından bıçaklanan Chauvin’in durumunun ağır olduğu bildirildi.