Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda onaylandı

TBMM Plan ve Bütçe

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’ni kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşların bütçelerinin onaylanmasının ardından, Bütçe Kanun Teklifi’nin maddeleri üzerindeki görüşmelere geçildi.

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi (16 madde) ve 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi (7 madde), Komisyon tarafından onaylandı.

Komisyon görüşmeleri sırasında, AK Parti’nin önergesiyle yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’na ek ödenek sağlanması kabul edildi. Buna göre, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 1’inci, 2’nci ve 4’üncü maddelerinde düzenlemeler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçenin kabul edilmesinin ardından yaptığı konuşmada, bütçenin Türkiye için önemli bir dönemin başlangıcı olduğunu belirterek, “2024 bütçesi, milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek, güven ve istikrar iklimini tahkim etmek yönünde kullanılacaktır. Depremden etkilenen illerimizi yeniden ayağa kaldırmak, afetzede vatandaşlarımıza destek olmak ve ülkemizin potansiyelini en üst düzeyde harekete geçirmek amacındayız.” dedi.

Bütçe görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş’un açıklamasına göre 36 gün süren bir maratonun ardından tamamlandı.

Komisyon, toplam 21 birleşim ve 70 oturumda, yaklaşık 218 saat mesai harcayarak 265 milletvekilinin %44,2’sinin doğrudan katkıda bulunduğu görüşmelere ev sahipliği yaptı.

Başkan Muş, komisyon üyelerine teşekkür ederek, bütçenin artan katılım ve işbirliğiyle başarıyla tamamlandığını vurguladı.