Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın istihdamı 11 milyona ulaştı

Şiddete karşı sıfır tolerans

Şiddete karşı sıfır tolerans ilkesini vurgulayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2005’te 4 milyon 773 bin olan kadın istihdam sayısını iki katından fazla artırarak yaklaşık 11 milyona ulaştırdıklarını belirtti.

Bu ilkenin karşısındaki her türlü davranışla topyekun mücadele edeceklerini vurgulayan Göktaş, “Ülkemizde uygulanan ve dünyanın pek çok yerinde bulunmayan KADES ve GAMER Elektronik Kelepçe İzleme Sistemi, şiddetle mücadelede hayati öneme sahip uygulamalardır” değerlendirmesinde bulundu.

Göktaş, kadınların eşit şekilde tüm imkanlardan yararlanmalarını, şiddet ve ayrımcılıktan uzak bir yaşam sürmelerini, her alanda temsil ve katılımlarını artırmayı temel amaçları arasında gördüklerini ifade etti.

Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nda eğitim, sağlık, ekonomi, liderlik ve karar alma mekanizmalarına katılım, çevre ve iklim değişikliği gibi başlıkları belirlediklerini söyleyen Göktaş, “Kadınlara yönelik tüm çabalarımızın temel hedeflerinden biri, önlerine çizilen görünmez sınırları aşmalarına yardımcı olmaktır” görüşünü paylaştı.