Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vizesiz gezilebilecek ülkeler

Tatil hayali kuran birçok

Tatil hayali kuran birçok kişi, vize engeliyle karşılaşma endişesiyle planlarını erteleyebiliyor. Ancak unutulmamalıdır ki, vize ve pasaport gerekliliği olmadan ziyaret edilebilecek birçok ülke bulunmaktadır. Bu ülkelerin yakın olması ise vatandaşlar için büyük bir avantajdır.

İşte, pasaport ve vize gerekmeksizin kolayca ziyaret edilebilecek ülkeler:

Gürcistan

Hem kara yolu hem de hava yolu ile ziyaret edilebilen Gürcistan, doğası ve mimarisiyle dikkat çeken bir ülkedir. İstanbul’dan uçakla bir saat içinde Karadeniz kıyısındaki Batum veya başkent Tiflis’te olabilirsiniz. Ayrıca otobüs seçeneğiyle de Gürcistan’ı keşfetmek mümkündür.

Batum

Modern Ali ve Nino heykelleri, Batum Bulvarı, panoramik dönme dolap, ve Batum Botanik Bahçesi gibi gezilecek pek çok noktaya ev sahipliği yapmaktadır. Yılbaşı tatili için Batum uçak bileti fiyatları 1790 TL’den başlamaktadır.

Tiflis

Eski Tiflis ve Kala bölgesi gibi yerler mutlaka görülmelidir.

Moldova

Çipli kimlik kartıyla 90 güne kadar kalınabilen Moldova’nın en popüler şehri Kişinev’dir. Moldova Ulusal Tarih Müzesi, Great Central Park, Stefan Cel Mare Bulvarı, Zafer Takı, Katedral Parkı ve Nativity Katedrali gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.

Azerbaycan

Çipli kimlik kartı ile vizesiz 90 güne kadar kalınabilen Azerbaycan’ın en çok ziyaret edilen şehirleri Bakü ve Gence’dir. Lezzetli yemekleri, keyif veren parkları ve meydanlarıyla öne çıkan Azerbaycan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için çekici bir destinasyondur.

Kuzey Kıbrıs

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, çipli kimlik kartlarıyla 30 güne kadar ziyaretlerde bulunabilirler. Kuzey Kıbrıs’ın tarihi bölgesi Bellapais, Girne Kalesi ve Selimiye Camii gibi yerler ziyaret edilebilir. Yıl bitmeden Kıbrıs’a gitmek isteyenler için uçak bileti fiyatları 900 TL’den başlamaktadır.

Bu ülkelerdeki tatil deneyimleri, pasaport ve vize işlemleriyle uğraşmadan kolayca gerçekleştirilebilir. Yılın stresini atmak ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler için vizesiz seyahat imkanları oldukça çekici bir alternatiftir.