Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Liposuction nedir nasıl yapılır?

Liposuction kelimesinin kökünü oluşturan

Liposuction kelimesinin kökünü oluşturan “lipo” sözcüğü Latincede yağ anlamına geliyor. Ancak liposuction ile vücutta bulunan fazla yağlar değil yağ hücreleri tamamen emilerek alınıyor.

Bu iki işlem arasındaki ayrımı bilmeniz, yağ alma operasyonu hakkında doğru bilgi sahibi olmanız açısından son derece önemli.

Liposuction dan ölen var mı?

Liposuction ameliyatında özellikle vücut ağırlığının %5 ini aşan liposuction işlemi uygulanmadığı takdirde ameliyat sonrasında ölüm gibi ciddi yan etkilerin ortaya çıkmadığını izliyoruz.

Liposuction ile kaç kilo verilir?

Kişinin yağ oranına göre tek bir seans sonrasında yaklaşık 8 ya da 10 kilo yağ alınabilir. Ancak bu kişinin 8 ya da 10 kilo arasında kilo kaybedeceği anlamına gelmez. Bu miktar sadece yağ oranı ile ilgilidir. Belirtilen miktar, insan vücudu için oldukça fazladır.

liposuction

Liposuction nasıl yapılır?

Liposuction, cerrahi bir işlem olup, fazla yağ dokusunun vücuttan çıkarılmasını amaçlar. İşlem, genellikle hastanın rahatlığı ve ağrı kontrolü için yerel anestezi veya sedasyon altında yapılır. İlk olarak, işlem yapılacak bölgelere sıvı enjeksiyonu yapılır.

Liposuction Ameliyatı nasıl yapılır?

Liposuction ameliyatında deriye birkaç milimetrelik kesiklerden sokulan içi boş borucukların (kanüller) yardımıyla deri altındaki yağ dokusu emilmektedir. Emme işlemi bu küçük borucuklara bağlı bir vakumlama aleti ile yapılıyor. İşlemin adında yer alan “suction” kelimesi de bu vakumlama tekniğini ifade etmektedir.

Liposakşın kimlere yapılmaz?

Sağlık sorunları olan kişiler: Kalp hastalığı, böbrek hastalığı, karaciğer sorunları, diyabet gibi kronik rahatsızlığı olanlar bu işlemi yaptıramaz. Obezite: Obezitesi olan ve ciddi kilo fazlalığı ile savaşan kişilerin yaptırması uygun değildir.

Liposuction acı verir mi?

Liposuction, genel veya lokal anestezi yardımıyla gerçekleştirilir. Bu nedenle işlem sırasında hastalar ağrı ve acı hissetmez. İşlemden sonra birkaç gün işlem bölgesinde ağrı ve acı olması normal kabul edilir.

Göbek liposuction kaç saat sürer?

Liposuction Ameliyatı genel anestezi altında yapılan ve tam teşekküllü bir hastanede yapılmalıdır. Ameliyat süresi 1,5 – 2, 5 saat arasında değişiklik gösterir.

Liposakşın işlemi kaç saat sürer?

Ameliyat süresi öncelikle liposuction yapılacak bölge veya bölgelerin büyüklüğüne bağlıdır. Ortalama 1 – 1,5 saat sürer. Lokal anestezi altında yapılan liposuction sonrası 1-2 saat içinde eve gidebilirsiniz. Eğer genel anestezi altında ameliyat olursanız, bir gün hastanede kalmanız gerekebilir.

Liposuction da dikiş var mı?

Genellikle her giriş noktası için bir dikiş atılır. Liposuction sonrasında genellikle hastanede yatmak gerekmez. Liposuction operasyonun zorluk derecesine göre 1 gece hastanede kalınması gerekebilir. Ameliyattan sonra 3-4 gün dikiş bölgelerinde ağrı ve sızı olabilir.

liposuction

Liposuction sonrası kaç beden inceltir?

Öncelikle belirtmek gerekir ki, liposuction doğrudan kilo verdirme yöntemi değildir. Ancak bu uygulama ile incelme sağlanır. Kaç beden incelme yaşanacağı ise kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Liposuction ile 1-5 beden arasıincelme sağlanabilir.

Liposuction SGK karşılıyor mu?

Liposuction SGK karşılıyor mu? Liposuction işlemi, genellikle estetik amaçlı olduğu için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmamakta; fakat sağlık sorunlarının giderilmesi için yapılıyorsa, SGK tarafından karşılanabilmektedir.

Liposuction yaş sınırı var mı?

Liposuction beden gelişimini tamamlamış herkese yapılabilmekle beraber 18 yaşından küçükler için yasal zorunluluk gereği ailelerinin onayı gerekmektedir. Ayrıca kişinin her hangi bir sağlık problemi olmadığı ve ya operasyona engel bir durum söz konusu olmadığı sürece üst yaş sınırı yoktur.

Liposuction sarkma yapar mı?

Dolayısıyla mevcut olan sarkma germe dışında hiçbir yöntemle toparlanamazken lazer liposuction klasik liposuction gibi sarkmaya da sebebiyet vermemektedir.

Liposuction da iz kalır mı?

En çok gerçekleştirilen estetik cerrahi ve vücut şekillendirme operasyonlarından olan liposuction için operasyon sonrası kalacak pek bir iz söz konusu olmayacaktır.

Liposuction sonrası vücut ne zaman şekillenir?

Bu süreç de sabırlı olmak çok önemlidir. Korse ya da çorap kullanımı, deri yapısının sıkılaşması ve şekillenmesi için oldukça önemlidir. Ödemin tamamen geçmesi ve vücudun normal sertlik kıvamına gelmesi 3 ayı bulabilir.

Liposuction sonrası korse kaç gün?

Liposuction ameliyatı sonrasında kişi yaklaşık 2 ay boyunca korse giymelidir.

Liposuction sonrası ne zaman banyo yapılır?

Liposuction ameliyatının, yağ aldırma ameliyatının, lazer lipolizin başarılı uygulanması kadar, korse kullanımı da önemlidir. Başarılı bir uygulama olup, korse kullanılmazsa, güzel sonuçlar gözlenmez. Uygulama sonrası kullanımı, 3 haftadır. Her gün banyo yapabilirsiniz.

Karın germe ameliyatı fiyatı ne kadar?

Türkiye’de karın germe ameliyatı fiyatları, genellikle 15.000 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir. Fakat abdominoplasti fiyatları karın bölgesindeki sarkıklığın derecesine, yağ fazlalığının derecesine, beraberinde liposuction yapılıp yapılmayacağına, hastanın yaşına ve medikal durumuna göre değişmektedir.