Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yüksek Lisans ve Doktora Burslarına Zam Yapılacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yürütülen bilimsel araştırma projelerinde burslu olarak görevlendirilen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarında artışa gidileceğini açıkladı.

Özvar, tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 liradan 6 bin liraya, doktora öğrencileri için ise 3 bin 825 liradan 9 bin liraya çıkarılmasına karar verildiğini bildirdi.

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Araştırma Üniversiteleri Yıllık Değerlendirme Toplantısı’na katılarak bir konuşma yapan Özvar, üniversitelerin uluslararası sıralamalarda başarılı olmalarının, nitelikli araştırmalar yapmaları ve yayın kalitelerini artırmaları ile mümkün olduğunu vurguladı. Özvar, akademisyenlerin etki değeri yüksek dergilerde yayın yapmalarının ülkenin bilimsel başarısını olumlu yönde etkileyeceğine dikkat çekti.

Yüksek Lisans ve Doktora Burslarına Zam Yapılacak

ADEP (Araştırma Üniversiteleri Destek Programı) kapsamında yapılan bütçe artışlarına da değinen Özvar, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yapılan bütçe aktarımlarının 2024 bütçe yılında 400 milyon liraya çıkarıldığını belirtti. Özvar ayrıca, YÖK olarak üniversitelerin uluslararası alandaki görünürlüğünü artırmalarını teşvik ettiklerini ifade etti.

Yükseköğretim kurumlarında yürütülen bilimsel araştırma projelerinde görev alan burslu öğrencilere ödenecek aylık burs miktarındaki artışla ilgili alınan kararı paylaşan Özvar, tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 liradan 6 bin liraya, doktora öğrencileri için ise 3 bin 825 liradan 9 bin liraya çıkarılmasının kararlaştırıldığını açıkladı. YÖK Başkanı Özvar, bu kararın önümüzdeki günlerde üniversitelere iletilerek uygulamaya geçileceğini ifade etti.

Araştırma üniversitelerinin 2022 yılı performans değerlendirme sonuçlarını da paylaşan Özvar, ODTÜ, Koç ve Sabancı üniversitelerinin ilk üç sırayı aldığını belirtti. Ayrıca, araştırma üniversiteleri olma potansiyeline sahip üniversitelerin belirleneceği bir izleme sürecine geçileceğini ve bu sürecin sonunda yeni üniversitelerin sisteme dahil edileceğini sözlerine ekledi.