Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mal varlığını bağışladığı Darülaceze evi oldu

81 yaşındaki Cahide Zerey,

81 yaşındaki Cahide Zerey, hayatının önemli bir bölümünü bağışladığı Darülaceze’de geçiriyor. Romanya doğumlu babası Abdullah Zerey’in yaşadığı dönemde İstanbul’a gelmesi, ailesini Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’ya taşıması ve burada sebze yetiştirerek geçimini sağlaması, Zerey ailesinin kökenlerini oluşturdu.

Cahide Zerey, 1942’de İstanbul’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak, ailesinden uzakta, kendi ayakları üzerinde duran bir Cumhuriyet kadını olma hedefiyle yola çıktı. Başarılı bir avukat olarak mezun olduktan sonra 25 yıl boyunca mesleğini icra etti.

Avukatlık kariyerini tamamladıktan sonra, Darülaceze’ye uzanan bir hayat hikayesi başladı. Zerey, ilkokuldan başlayarak aldığı eğitimle, okuma isteği ve kendi ayakları üzerinde durma arzusuyla dolu bir öğrenciydi. Ailesinden ayrı kalmak, babasına destek olmak için 20’li yaşlarının başında Ankara’ya gitti. Zorlu süreçte yaşadığı duygusal dengeyi başarıyla koruyarak, 1972’de Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

Mal varlığını bağışladığı Darülaceze evi oldu

Avukatlık kariyerinde ceza davaları yerine hukuk davalarına ağırlık veren Zerey, her zaman haklı olduğuna inandığı davaları almış ve bu mesleği büyük bir sevgiyle icra etmiştir. Miras davalarının uzun sürmesi onu asla vazgeçirmemiş, adaletin peşinden koşmuştur.

Özel hayatında ise evlenmeyi kısmet olmadığını dile getiren Zerey, iş odaklı bir yaşam sürdüğü için birçok kısmeti kaçırdığını ifade etti. Ancak, bu seçimlere rağmen kendisini zengin hissettiğini belirtti. Ailesinden sadece bir kardeşiyle yaşayan Zerey, onun dışında kalan 4 kardeşini kaybetmenin hüznünü yüreğinde hissediyor.

Hayır işlerine olan ilgisiyle bilinen Zerey, bütün mal varlığını Darülaceze’ye bağışlamış ve 8 yıldır burada mutlu bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Arkadaşlarıyla sosyal etkinliklere katılan, bol bol ibadet eden Zerey, hayatın hızla geçtiğini ve her anın kıymetini bilmenin önemine vurgu yapıyor.