Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mercanköşk yağı nedir? Faydaları nelerdir?

Mercanköşk yağı, mercanköşk bitkisinin

Mercanköşk yağı, mercanköşk bitkisinin (Origanum majorana) taze veya kurutulmuş yapraklarının buhar distilasyonu yoluyla elde edilen bir esansiyel yağdır.

Mercanköşk bitkisi, Akdeniz bölgesine özgü bir bitki olup uzun yıllardır tıbbi kullanımlarıyla bilinir.

Mercanköşk yağı faydaları

İşte mercanköşk yağının bazı faydaları:

  1. Soğuk Algınlığı ve Ateş: Mercanköşk yağı, soğuk algınlığı, ateş, iltihaplanma, kas ağrıları, diş ağrıları ve baş ağrıları ile ilişkili ağrıları azaltabilir.
  2. Spazmları Azaltma: Mercanköşk yağı, çeşitli spazmları ve ilgili problemleri iyileştirmede yardımcı olabilir. Solunum sistemi, bağırsaklar ve kas spazmlarını rahatlatarak etkili bir şekilde spazmı azaltabilir.
  3. Antiseptik Özellikler: İç ve dış yaraların tedavisinde kullanılan mercanköşk yağı, antiseptik losyonların ve kremlerin bileşeni olarak septik koşulları tedavi edebilir ve tetanozun önlenmesine yardımcı olabilir.Mercanköşk yağı
  4. Bakterisit: Bakterileri yok etmeye yardımcı olan mercanköşk yağı, bakteriyel enfeksiyonlardan ve çeşitli hastalıklardan korunmaya yardımcı olabilir.
  5. Isınma Etkisi ve Kan Dolaşımı: Vücut üzerinde ısınma etkisi olan mercanköşk yağı, kan akışını artırarak artrit, romatizma ağrısını hafifletebilir ve öksürük, aşırı balgamdan kurtulmanıza yardımcı olabilir.
  6. Terlemeyi Teşvik ve Detoksifikasyon: Mercanköşk yağı, terlemeyi teşvik ederek toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir.
  7. Sindirimi Arttırma: Sindirim sularının salgılanmasını uyararak sindirimi artırabilir, gaz, mide ekşimesi ve ağrı gibi sindirim sorunlarını hafifletebilir.
  8. Antiviral Özellikler: Mercanköşk yağı, kabakulak, kızamık, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlar için etkili bir tedavi olabilir.
  9. Şişkinlik Sorununu Çözme: Bağırsak duvarlarını ve karın kaslarını gevşeterek gazın salınımını kolaylaştırabilir, hazımsızlık, şişkinlik ve mide ağrısını hafifletebilir.