Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarhun otu nedir? Faydaları nelerdir?

Tarhun otu, Artemisia dracunculus

Tarhun otu, Artemisia dracunculus adlı bitkinin yapraklarından elde edilen bir baharat ve şifalı bitkidir. Tarhun otu genellikle baharat olarak kullanılır, ancak aynı zamanda çeşitli sağlık faydaları da bulunabilir.

Tarhun Otu Nerede Yetişir ve Bulunur?

Tarhun otu; ülkemizde Ankara, Bayburt, Erzurum, Gaziantep ve Şanlıurfa’da yetişmektedir.

tarhun-otu nedir

Tarhun Otunun Faydaları Nelerdir?

✔️Son derece etkili bir iştah kabartıcı olarak kullanılabilir. Bilhassa kilo alamamaktan mustaripseniz tarhun otu derdinize derman olabilir.

✔️Sindirim salgılarını destekleyerek bunların miktarını artırır ve bu yolla sindirime yardımcı olur. Buna bağlı olarak mide ağrılarına da iyi gelir.

✔️Mide ve bağırsak gazları için iyi bir gidericidir. Ayrıca özellikle yemek sonrası ortaya çıkan şişkinlikler için de kullanılabilir. Hazmı kolaylaştırarak sizi epeyce rahatlatır. İdrar söktürücüdür. Eğer şişkinlik ve gaz sorununuz varsa tarhun otunu deneyebilirsiniz.

✔️Regl dönemlerinde zaman zaman kadınların korkulu rüyası haline gelen ağrı ve sancıların giderilmesinde kullanılır.

✔️Tarhun otu faydaları arasında ödem söktürücü özellik de vardır. Vücudunuzun çeşitli bölgelerinde toplanan tuz ve suyu tarhun otu yardımıyla atabilirsiniz.

✔️Sahip olduğu güzel ve etkili koku sayesinde ağız kokusu problemine çözüm olur.

✔️Antiseptik özelliğe sahiptir. Bu sayede vücudunuzda varlık gösteren her türlü mikropla savaşır. Özellikle çay olarak içildiğinde diş ve diş eti iltihaplarına karşı mücadele eder, bu rahatsızlıkların ortaya çıkmasını engeller.

✔️Tarhun otu ne işe yarar diye soranlara ne işe yaramaz ki diye cevap verebiliriz. İşte harika bir faydası daha; günümüz yoğun ve stresli yaşam koşulları içinde sıklıkla karşılaştığınız uykusuzluk ve stres gibi problemlerin giderilmesinde iyi bir destekçi konumundadır. Sinir sisteminin doğru bir biçimde işlemesine yardımcı olur.

✔️Son olarak besleyici, güçlendirici ve uzun süreli tonik etkisi vardır.

tarhun-otu nedir

Zararları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Hamile veya emziren kadınlar ile bazı sağlık sorunları olan kişilerin tarhun otu kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmaları önerilir.
  • Aşırı miktarda tüketildiğinde, tarhun otu bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  • Bazı kişilerde mide problemlerine neden olabilir.

Tarhun otunun sağlık üzerindeki etkileri konusunda daha fazla bilimsel araştırma gereklidir. Herhangi bir sağlık durumunuz varsa veya yeni bir takviye kullanmayı düşünüyorsanız, önce bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.