Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Almanya ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti için bugün yola çıkıyor. Almanya Başbakanı Scholz ile yapacağı görüşme, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar ve ülkeler arası ilişkilerin yanı sıra çeşitli bölgesel konuları ele alacak.

Gazze’deki insanlık dramı her geçen gün daha da derinleşiyor. Erdoğan, bu sefer Avrupa’dan önemli mesajlar iletecek ve Gazze diplomasisini sürdürecek. Ankara-Berlin hattında gerçekleşecek olan bu kritik görüşme, Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Berlin’de bir araya gelmesini içeriyor. İki lider, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların yanı sıra bölgesel konuları ele alacak.

Görüşmenin gündeminde, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci de yer alacak. Ayrıca, AB ile Türkiye arasındaki göç anlaşması da detaylı bir şekilde değerlendirilecek. Erdoğan’ın Alman mevkidaşı Steinmeier ile yapacağı görüşme, iki ülke arasındaki genel ilişkilerin yanı sıra ticari ortaklıkları da masaya yatıracak.

Bu ziyaret, Türkiye’nin en büyük ticaret ortaklarından biri olan Almanya ile ilişkilerin daha da güçlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Hedef, yıl sonunda 50 milyar dolar olan ticaret hacmini en kısa sürede aşmak.

Erdoğan’ın Almanya ziyareti nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı görevine Anayasa’nın 106. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesi bekleniyor. Bu konuyla ilgili olarak Resmi Gazete’de yayınlanan tezkere, ziyaret öncesinde resmiyet kazandı.