Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’ye 75 milyar dolar geliyor

BNP Paribas ve Deutsche

BNP Paribas ve Deutsche Bank, Türkiye’ye ilişkin açıklamalarda bulunarak 2024 yılının önemli olabileceğini belirtti.

BNP Paribas raporunda, Türk tahvillerinin cazibesinin arttığını ve Türkiye’nin 2024’ün ilk çeyreğinde özellikle mali finansman ihtiyacının yüksek olduğunu, ancak Hazine’nin nakit dengesinin arttığını ve mali performansının iyileştiğini vurguladı.

75 MİLYAR DOLAR

Raporda, Türkiye’nin döviz rezervlerini iyileştirmesi ve borç çevirme oranlarının yüksek olmasıyla kur şokunun ani riskinin azaldığı ifade edildi. Uzun vadeli tahvil faizlerinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika sıkılaştırmasını geçici bir hamle olarak gördüğü ve pozitif reel faiz ortamının uzun süre devam edeceğini fiyatladığı belirtildi. BNP Paribas raporunda, yaklaşık 75 milyar dolarlık bir sermaye girişi olabileceği tahmini yapıldı.

Deutsche Bank ise Türk tahvillerinin 2024’te en iyi performans gösteren gelişmekte olan tahviller arasında yer alabileceğini belirtti. Bilgi notunda, Türk tahvil piyasasına yeniden girmek için henüz erken olduğu, yapısal olarak biraz daha iyimserliğe dönebilmek için birkaç ay daha geçmesi gerektiği ifade edildi. Deutsche Bank, Türk yerel tahvillerinin 2024’te en iyi performans gösteren gelişmekte olan yerel tahvil piyasaları arasında olacağına inandığını ifade etti.