Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sahte belgelerle ev ve araba satışı yapan suç örgütüne operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla’da faaliyet gösteren “Germiciler” organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen Kafes Operasyonu’nun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

Operasyonun, sahte tapu ve kimliklerle ev ve araba satışı gerçekleştiren, aynı zamanda silah ticareti yapan suç örgütünü çökertmeyi amaçladığını belirten Bakan Yerlikaya, ayrıca örgüt liderinin 31 suçtan kaydının bulunduğunu açıkladı.

Suç örgütünün, internet siteleri ve sosyal medya üzerinden sahte ilanlarla araç satışı yaptığını vurgulayan Yerlikaya, “Örgüt, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları evleri meşru gibi göstererek satışa çıkarmış, sahte satılık eşya ilanlarıyla nitelikli dolandırıcılık faaliyetinde bulunmuştur.” dedi.

Yerlikaya, operasyon kapsamında tabancalar, sahte tapular, dijital materyaller ile para ele geçirildiğini aktararak şunları kaydetti:

Suç işlemek amacıyla örgüt kuran bu şahıslardan 15’i yakalanarak gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşının da bulunduğu 10 şahıs tutuklandı. Bu suç örgütü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyonları düzenleyen kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin, aziz milletimizin duaları sizlerle. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz.