Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2023 bitmeden KAAN gökyüzünde olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu ve milli muharip uçak KAAN’ın yıl sonuna kadar gökyüzünde olacağını müjdeledi.

Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin konulara değindi.

“İstanbul Boğazı’nda donanmamızın 100 gemiyle gerçekleştirdiği geçit töreni, önemli mesajlar içeriyor. Dostlarımıza güven, hasımlarımıza korku salan bu tören sayesinde donanmamızın ve ordumuzun kabiliyetlerini görme fırsatı bulduk.

Dünyanın ilk SİHA gemisi olan TGC Anadolu’nun donanmamızın gücüne nasıl bir güç kattığını yakından gördük. Ancak biz bu noktada durmayacağız. TCG Anadolu’nun yeni nesil kardeşi olacak bir uçak gemisi inşa etmek için çalışmalara başladık.

Ayrıca, 5. nesil milli muharip uçağımız KAAN üzerindeki çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah 2023 yılı bitmeden, milli muharip uçağımız KAAN’ın havalandığını göreceğiz.”

KAAN’ın Özellikleri

Dünyanın sayılı ülkelerinin sahip olduğu teknolojiyle üretilen, 5. nesil çok rollü savaş uçağı olan KAAN, hem hava-hava hem de hava-yer muharebelerinin gereksinimlerini karşılayacak üstün kabiliyetlere sahip. Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından geliştirilen KAAN, yüksek hayatta kalma kabiliyeti, güçlü ve atik platformu ile tam bir savaşçı. Aerodinamik geometrisinin belirlenmesi ve en iyi şekilde iyileştirilmesi için kullanılan en gelişmiş mühendislik araç ve yöntemleriyle geliştirilen KAAN, akıllı ve güçlü savaş kabiliyetleriyle dikkat çekiyor. Kokpit tasarımı, pilotun iş yükünü en aza indirmeye yönelik olarak geliştirilirken, pilot durumsal farkındalığını artıracak bir ortam oluşturulması da tasarım sürecinin önemli bir parçasını oluşturuyor.”